Районната прокуратура в Стара Загора повдига нови обвинения срещу Георги

...
Районната прокуратура в Стара Загора повдига нови обвинения срещу Георги
Коментари Харесай

Насилникът на 18-годишната Дебора ще бъде съден по нови три обвинения

Районната прокуратура в Стара Загора повдига нови обвинявания против Георги Георгиев за насилието над 18-годишната Дебора Михайлова. Двете следствия против него ще бъдат обединени и той ще бъде съден за насила, нанасяне на междинна телесна щета по изключително непосилен за потърпевшата метод, както и за закана с ликвидиране. Това излиза наяве от прессъобщение на прокуратурата.

Новината идва малко откакто по случая беше направена нова съдебномедицинска експертиза. Тя демонстрира, че черепно-мозъчната контузия на Дебора е довела до разстройство на здравето, което е било краткотрайно рисково за живота. Лекарите са открили, че заплахата момичето да загуби живота си е била действителна, а не хипотетична, а настъпването на гибел или оцеляването са били еднообразно вероятни.

На база тази експертиза, както и " осъществен разбор на събраните доказателства от разпити на очевидци, в това число допълнителeн разпит на потърпевшата, писмени доказателства " районната прокуратура е взела решението да повдигни нови обвинявания против Георгиев.

Новата подготовка на едно от закононарушенията е за това, че той е принудил момичето да претърпи нещо срещу волята ѝ, като е остригал част от косата й и използвал мощ - удар с пестник.

От държавното обвиняване оповестяват, че повдигането на новите обвинявания ще се извърши персонално от наблюдаващите прокурори в наличието на бранителите на обвинения, който е с избрана мярка за неотклонение " задържане под стража " по следствието за закана за ликвидиране.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР