Районната прокуратура в Монтана се самосезира по публикации и репортажи

...
Районната прокуратура в Монтана се самосезира по публикации и репортажи
Коментари Харесай

Проверяват има ли преправяне на резултатите от изборите в Габровница

Районната прокуратура в Монтана се самосезира по изявления и репортажи в медиите и разпореди на полицията да направи инспекция за закононарушения против политическите права на жителите, осъществени по време на броенето на гласовете в монтанското село Габровница, оповестиха от Съдебната палата в града.

Проверката би трябвало да обясни дали в действителност има превръщане на резултати от изборите от длъжностно лице по време на преброяването на бюлетините. Данни за такова нарушаване има в публикуван в обществените мрежи видеозапис от преброяването на бюлетините в секционна изборна комисия в село Габровница, на който се чуват диалози „ Тази на кого да я пиша “ и се изреждат номера на претенденти. 

При инспекцията би трябвало да се откри кой е ръководителя, кои са членовете на съответната изборна секция и кои хора са участвали в секцията по време на записа. От тях би трябвало да се снемат подробни пояснения. Самият запис също би трябвало да бъде открит и прибавен като доказателство. Полицията ще би трябвало да изиска от Общинската изборна комисия в Монтана информация за постъпили сигнали за нарушавания в изборния ден 29 октомври. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР