Районна прокуратура - Варна повдигна обвинение на 26-годишната М.А. от

...
Районна прокуратура - Варна повдигна обвинение на 26-годишната М.А. от
Коментари Харесай

Прокуратурата погна 26-годишна варненка, задържана за измами с фалшиви дрехи в интернет

 Районна прокуратура - Варна повдигна обвиняване на 26-годишната М.А. от Варна за – закононарушение по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс, осъществено в изискванията на продължавано закононарушение. На М.А. е наложена мярка за неотклонение " Парична гаранция “ в размер на 5000 лева Тя не е осъждана и няма данни за предходни престъпни регистрации, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

26-годишната жена е привлечена като обвинена по отношение на досъдебно произвеждане, формирано след голям брой сигнали от хора, станали жертви на машинация с продажби на фешън дрехи посредством обществената мрежа " Facebook “. Те правели поръчки за дамски облекла на известни марки, които получавали по пощальон без алтернатива за обзор, като след отварянето им установявали, че в тях се съдържат облекла втора ръка. Плащането на поръчаните облекла се правило посредством натрапен платеж, при приемане на пратките, чиято стойност варирала от 80 до 400 лева В хода на следствието е открито е, че малоимотни или необразовани лица, на чието име са регистрирани търговски сдружения, са получавали сумите от наложените платежи, а след това са ги предавали на обвинената. 

М.А. е била арестувана в миг на претоварване от персонален автомобил в таксиметров автомобил на чували с колета, съдържащи точно облекла втора ръка, готови за изпращане към краен консуматор. След това, тя е трябвало да получи сумите от наложени платежи за над 80 колета.

Районната прокуратура във Варна продължава работа по формираното досъдебното произвеждане. Установени са данни за осъществени измами на територията на цялата страна, като действието е добре премислено и квалифицирано стратегически.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР