Районна прокуратура-Стара Загора се самосезира и образува досъдебно производство по

...
Районна прокуратура-Стара Загора се самосезира и образува досъдебно производство по
Коментари Харесай

РП-Стара Загора се самосезира и образува досъдебно производство за нахапана жена от куче в Павел баня

Районна прокуратура-Стара Загора се самосезира и образува досъдебно произвеждане във връзка излъчени в медии репортажи и изявления по отношение на жена, потърпевша от нахапвания от куче.

Във връзка с изложените данни в медийните изявления се прави следствие за закононарушение по чл.325в ал.1 от Наказателния кодекс – за това, че на 12.04.2022 година в гр. Павел баня, обл. Стара Загора, не е положил задоволително грижи за гръбначно животно – куче, което се е намирало под негов контрол, вследствие на което животното е предизвикало телесна щета на човек.

Наблюдаващият прокурор е дал инструкции на проверяващите органи, които в инструкции период следва да открият притежателя на кучето, къде се отглеждало, при какви условия, кой е имал отговорността да се грижи за него, времето на осъществяване на действието, упражнявания контрол.

По досъдебното произвеждане следва да бъдат разпитани очевидци, назначена здравна експертиза за определяне характера на нанесените телесни повреди на потърпевшата и ветеринарно-техническа експертиза. Следва да се откри спазени ли са условията по Наредба №1 /2017г. на община Павел баня за придобиване, владение и развъждане на животни – домашни любимци и селскостопански животни. Срокът на следствието е двумесечен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР