Районна прокуратура-Пловдив се самосезира и разпореди проверка след медийни публикации

...
Районна прокуратура-Пловдив се самосезира и разпореди проверка след медийни публикации
Коментари Харесай

Разследват измамата с помощи за украински бежанци

Районна прокуратура-Пловдив се самосезира и разпореди инспекция след медийни изявления за машинация при събирането на помощи за украински бежанци. 

Според изнесените данни това е станало посредством телефонно позвъняване до доброволческа организация, като е упоменато, че майка и дете са настанени в къща в пловдивското село Кочево и се нуждаят от хранителни артикули. Впоследствие е открито, че жена от Пловдив е подала сигнала, само че бежанци в селото не са били настанявани. 

Образуваната кореспонденция е за вероятно осъществено престъпление  по член 209 алинея 1 от Наказателния кодекс – машинация. Наблюдаващият прокурор е дал инструкции за снемане на пояснения от лицата, подали сигнала, както и осъществяване на други дейности.

Срокът за привършване на инспекцията е едномесечен. Според обявата на доброволци в обществените мрежи дамата, която ги е измамила се споделя Силвия Крумова и неведнъж е уличавана в измами.
Закупените от доброволците хранителни артикули за 240 лв. за предоставени на  център за събиране на дарения за нуждаещи се хора в Украйна или бежанци от Украйна тук в България. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР