Районна прокуратура – Перник извърши проверка по постъпил сигнал за

...
Районна прокуратура – Перник извърши проверка по постъпил сигнал за
Коментари Харесай

Прокуратурата в Перник извърши проверка по постъпил сигнал за агресия между малолетни момичета

Районна прокуратура – Перник извърши инспекция по постъпил сигнал за нанесен побой на малолетно дете в града.

Установено е, че на 18.07.2022 година на ул. „ Юрий Гагарин “ в гр. Перник 13-годишно момиче отправило упреци на приятелката си и й протегнало ръка. Пострадалата 12-годишна ученичка я уверила, че обвиняванията по отношение на нея не са основателни, след което агресивното държание било прекъснато.

Свидетели на случая станали други деца, които следили протичащото се, а едно от тях направило запис на мобилния си телефон.

Вследствие на нанесените удари на потърпевшата била породена лека телесна щета.

С оглед законовата наредба, касаеща малолетните лица, които са изцяло наказателнонеотговорни, наблюдаващият прокурор от Районна прокуратура – Перник е постановил преписката да бъде изпратена на Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните към община Перник за налагане на възпитателни ограничения по отношение на 13-годишното момиче.

Във връзка с установените проблематични връзки по отношение на момичето, показало експанзията, и нейната майка са формирани публични писмени протоколи за предизвестие по реда на Закона за Министерство на вътрешните работи.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР