Районна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем 52-годишния Николай Делииванов, за това,

...
Районна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем 52-годишния Николай Делииванов, за това,
Коментари Харесай

Обвиниха шофьора, блъснал умишлено кучето Роска. Какво наказание го чака?

Районна прокуратура-Пазарджик притегли като обвинен 52-годишния Николай Делииванов, за това, че на Бъдни вечер предходната година, в пазарджишкото село Мало Конаре, показал свирепост към гръбначното животно – женско куче, порода „ каракачанска овчарка “, на възраст към 2-3 години, на име Роска, и му предизвикал незаконно тежко увреждане, изразяващо са в голям брой фрактури на таза.

Деянието е осъществено на обществено място. Установено е, че същия ден обвиненият Николай карал лек автомобил, марка „ Сузуки Гранд Витара “ и блъснал кучето на една от улиците в с. Мало Конаре. Животното не е имало притежател.

Под надзора на Районна прокуратура-Пазарджик по делото са извършени голям брой дейности по следствието – разпити на очевидци, в това число и на Делииванов при предявяване на обвиняването, назначени и направени са ветеринарномедицинска и съдебно-оценъчна експертизи, осъществени са огледи на местопрестъпление и материални доказателства, приобщени са медицински документи. Предстои вещото лице да показа резултатите от назначената видео-техническата експертиза, след което наблюдаващият прокурор ще се произнесе всъщност.

Наказанието, планувано от закона за действието, в което е упрекнат Николай, е от 1 до 3 години отнемане от независимост и санкция от 2000 до 5 000 лв..

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР