По време на делото стана ясно, че при навлизане в

...
По време на делото стана ясно, че при навлизане в
Коментари Харесай

Каква присъда получи Валентин - шофьорът на зърновоза, убил две деца в Айтос

По време на делото стана ясно, че при нахлуване в десния завой, скоростта на камиона се нараснала и той почнал да занася

Валентин Вълчанов, водачът на зърновоза, който катастрофира в Айтос преди близо три години - на 13 септември 2021 година и провокира гибелта на две деца и татко им, получи 6-годишна ефикасна присъда от Апелативния съд в Бургас. (ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ В НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Установено е, че товарният автомобил с полуремарке е превозвал 39 734,15 кг. пшеница.

По време на делото стана ясно, че при нахлуване в десния завой, скоростта на камиона се нараснала и той почнал да занася. Срещу него се движил автомобила по потърпевшия, в който са пътували брачната половинка на лидера и двете деца. Поради високата скорост тира почнал да се прекатурва. Навлизайки в лентата за насрещно придвижване, с предния ляв борд на полуремаркето, блъснал управлявания от потърпевшия лек автомобил, като прерязал напряко задната му половина.

Според заключенията на движимостите лица, полуремаркето е било претоварване с 10 834,15 кг, като подсъдимият не се е съобразил с неизправното положение на спирачната система, както и с наклона на втурване.

Валентин Вълчанов е лишен от право да ръководи моторно транспортно средство за период от девет години. Решението предстои на обжалване и митинг пред Върховен касационен съд.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР