Районна прокуратура-Чирпан наблюдава бързо производство за хулиганство, извършено при управление

...
Районна прокуратура-Чирпан наблюдава бързо производство за хулиганство, извършено при управление
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва случая с шофьора, заплашвал с пистолет на „Тракия“

Районна прокуратура-Чирпан следи бързо произвеждане за безчинство, осъществено при ръководство на моторно транспортно средство, оповестиха от държавното обвиняване.

На 10 юни 2018 година, към 18 часа, в посока към гр. София, по автомагистрала „ Тракия “ се движел лек автомобил, марка „ Шкода Октавиа “, ръководен от 30-годишен водач. На към 160 км. на автомагистралата, в региона на гр. Чирпан, лекият автомобил застигнал и се движил зад рейс с варненска регистрация, пренасящ пасажери.

В този сектор придвижването се правило еднопосочно в северната лента за придвижване на автомагистралата, заради ремонтни действия. Движението било затруднено и от настъпило пътнотранспортно произшествие, на км 139. Водачът на лекия автомобил, макар затрудненото придвижване, се опитал на няколко пъти да изпревари рейса, само че не съумял. След това минал в спешната лента и се изравнил се с рейса от дясната му страна.

Изравнявайки се с рейса, лидерът на лекия автомобил отворил предно ляво стъкло на шофьорската си врата и от там насочил към лидера на рейса военен револвер. След това траял да се движи паралелно с рейса, като показвал на лидерът му и неприлични жестове. За случая бил подаден сигнал на тел. 112. Свидетели на протичащото се станали пасажерите в рейса.

Водачът на лекия автомобил е бил спрян за инспекция на автомагистралата след подадения сигнал. Задържан е за период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Извършени му били проби за алкохол и опиати, които са негативни.

Започнато е бързо произвеждане за безчинство, осъществено при ръководство на моторно транспортно средство – закононарушение по член 325 алинея 3 по отношение на алинея 1 от Наказателния кодекс. По делото като материално доказателство е конфискуван военен револвер „ Кохлер и Кох “. Установено е, че револверът е законно притежаван от 30-годишния водач.

По делото се правят разпити на очевидци и други дейности по следствието.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР