Районен съд-Стара Загора присъди наказание „лишаване от свобода“ в размер

...
Районен съд-Стара Загора присъди наказание „лишаване от свобода“ в размер
Коментари Харесай

Вкараха в затвора много опасна жена от Шумен

Районен съд-Стара Загора присъди наказване „ отнемане от независимост “ в размер на две години и четири месеца при първичен „ непоколебим “ режим на 40-годишната жена от Шумен, която е неведнъж осъждана, оповестиха от съда.

Съдът произнесе присъда, с която призна подсъдимата за отговорна в това, че на 22 март в Стара Загора лишила непознати движими движимости - мобилен телефон, портфейл, калъф за мобилен телефон и 90,00 лв.,

всичко на обща стойност 765,00 лв., от владението на собственичката им, с желанието незаконно да ги присвои, като е използвала за това мощ.

На инкриминираната дата подсъдимата стояла пред хранителен магазин, находящ се в Стара Загора, и следила излизащите от него хора.

Пострадалата, като клиент на магазина, го напуснала и тръгнала към дома си, натоварена с покупки в торби. Жената вървяла постепенно, следвана в тил от подсъдимата.

Непосредствено пред входа на блока, в който живее потърпевшата, подсъдимата мощно издърпала портфейла със съдържащите се в него мобилен телефон и движимости и избягала в незнайна посока.

Наказателното произвеждане против подсъдимата мина по реда Глава XXVII от Наказателно-процесуален кодекс - кратко правосъдно разследване, като в началото наложеното наказване беше понижено с една трета.

Съдът приложи процедурата, откакто подсъдимата призна напълно виновността си и изложените в обвинителния акт обстоятелства и условия.

Присъдата предстои на протестиране и обжалване в 15-дневен период пред Окръжен съд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР