Районен съд – Бургас взе мярка за неотклонение Задържане под

...
Районен съд – Бургас взе мярка за неотклонение Задържане под
Коментари Харесай

Оставиха в ареста шефката на каналджиите Томрис! Може да лежи 6 години в затвора!

Районен съд – Бургас взе мярка за неотклонение " Задържане под стража " по отношение на, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

Тя е привлечена като обвинена за помагачество в трафик на чужденци. Престъплението, за което Томрис е привлечена като обвинена е " тежко " съзнателно закононарушение по смисъла на закона, като за него се планува наказване " Лишаване от независимост " за период от 1 до 6 години и санкция от 5 хиляди до 20 хиляди лева

По делото като обвинени са привлечени още три лица – Х. Х., Д. Х. и К. Х. На 20.12.2021 година, Районен съд – Бургас е взел мярка за неотклонение " Домашен арест " по отношение на Х. Х. и Д. Х. Спрямо К. Х. е взета мярка за неотклонение " Задържане под стража ".

В началото на днешното съвещание, отбраната на обвинената изиска от съда да бъде изслушана дъщерята на Томрис Махмуд. Районен съд – Бургас счете, че тя не следва да бъде разпитвана.

Според съда, актуалното следствие е в начална фаза, само че все пак, събраните досега доказателства са задоволителни, с цел да се обоснове съмнение за осъществяване на закононарушението, посочено в настояването и за възможната съпричастност на обвинената. Съдът счете, че са налице и другите изискуеми предпоставки за първичното задържане на Томрис, заради съществуваща все още действителна заплаха тя да извърши друго закононарушение или да се укрие.

Ето претекстовете на съда:

Томрис Махмуд е привлечена като обвинена за тежко съзнателно закононарушение и има неприятни характеристични данни. Настоящото действие е осъществено в границите на изпитателния период по друго наказание за същото такова закононарушение, като са налице и предходни осъждания ". При постановяването на своя акт, Бургаският областен съд взе поради и метода на осъществяването на действието, в което Томрис Махмуд е упрекната, което характеризира възможния причинител на сходно действие като персона със повишена степен на социална заплаха.

Демонстрира се занемаряване на общоприетите правила на държание, защото може да се одобри, че тя е координирала и ръководела група, занимаваща се с осъществяването на незаконен трафик на мигранти.

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен период.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР