Районът около фермата Шато Марково ще бъде разчистен и дезинфекциран.

...
Районът около фермата Шато Марково ще бъде разчистен и дезинфекциран.
Коментари Харесай

Вдигат днес измрелите животни край Марково СНИМКИ

Районът към фермата " Шато Марково " ще бъде разчистен и дезинфекциран. Вече е подписано съглашение с екарисаж, където ще бъдат извозени измрелите животни. Д-р Желязков от ОДБХ заречен персонално на кметицата на Марково Десислава Терзиева, че ще проследят целия развой и заплаха за хората в селото няма.



Както " Марица " към този момент писа труповете на 10 измрели животни- овце и телета бяха открити заровени в лозя и терени край плантация " Шато Марково ".След сигнал подаден от гражданин на селото за носеща се воня в региона, кметицата на Марково дружно с кварталния служител на реда направили инспекция в понеделник.



При огледа те се натъкнали на злокобните находки. От плитка яма стърчали кости от полуразложени животни, а в региона се носела непоносима воня. незабавно Десислава Терзиева уведомила всички институции- Първо районно управление (на МВР), БАБХ, Регионална инспекция за опазване на околната среда, Басейнова дирекция. От полицията подали сигнал в прокуратурата.

При първичния оглед, притежателят на фермата декларирал единствено " Сгреших! ". Той посочил едно от местата, където заровил животни, други три обаче били открити от Терзиева и служителя на реда.

Междувременно стана ясно, че притежателят на фермата е изхвърлял оборската си тор в отводнителни канали край фермата и ги е запушил, изясни Терзиева. Собственикът на фермата Стефан Йосифов не бе открит за коментар.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР