Район Средец, читалище Антон Страшимиров и неправителствената организация Time

...
Район Средец, читалище  Антон Страшимиров и неправителствената организация Time
Коментари Харесай

Кино "Влайкова" има нужда от помощ

Район " Средец ", читалище " Антон Страшимиров " и неправителствената организация Time Heroes търсят доброволци, с цел да бъде измит таванът на кино " Влайкова ".Акцията стартира на 15 май ( събота ) от 9.00 - 18.00 часа. Ако се постанова,тя ще продължи и в неделя. „ Покривът на киното има потребност от незабавен ремонт. За задачата обаче от таванските пространства първо би трябвало да бъдат изнесени движимости и архиви, събирани там с години “, написаха от регион „ Средец “ във „ Facebook “.

Това е посланието на страницата на Тime Heroes:

Може би към този момент си чувал тази история, само че си заслужава да повторим. През 1926 година Мария Влайкова, брачна половинка на поета и публицист Тодор Влайков, взема решение да подари средства и с тях да сътвори уютния киносалон, който към този момент близо 100 години живее на ул. “Цар Иван-Асен II ” дружно с управляващотого читалище “Антон Страшимиров ”.

За своя древен опит „ Влайкова “ е минала през промяна на политически режими, през всевъзможни капиталови планове и апетити към постройката, през дефицит на средства и опасността да не съществува, само че все пак продължава и до през днешния ден да бъде най-старото настоящо кино в страната. А тъкмо това го прави и толкоз особено.

Както обаче достолепната възраст изисква, с цел да съществува, то са нужни грижи и профилактика, а през днешния ден пред отдадените му уредници стои ново предизвикателство – да спасят покрива, който има незабавна потребност от ремонт.

За задачата обаче от таванските пространства първо би трябвало да бъдат изнесени движимости и архиви, събирани там с години, а таман тук идва и твоята значима роля –  удари едно рамо с разчистването им , с цел да окажеш помощ за щастливия завършек на този епизод от историята на обичаното кино.
 Как да оказа помощ?
 

Накратко: таванът на Влайкова е цялостен с най-различни движимости, събирани там с десетилетия.

Ако се включиш, ще окажеш помощ с разглобяването, разчистването и изнасянето им, което ще се реализира на верижен принцип, защото стълбището е тясно. Тоест, ще би трябвало да предаваш на идващия и по този начин – до контейнера за отпадък.

На някои неща обаче не им е там мястото и ще се складират, само че умерено – ще получиш указания за това на място.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР