Райфайзенбанк (България) ще бъде продадена като юридическо лице, като всички

...
Райфайзенбанк (България) ще бъде продадена като юридическо лице, като всички
Коментари Харесай

Какво се променя за клиентите след продажбата на Райфайзенбанк България?

Райфайзенбанк (България) ще бъде продадена като юридическо лице, като всички договорености с клиентите няма да бъдат наранени и ще останат в действие. Това показват от банката в известие на формалния си уебсайт във връзка оповестената договорка за продажба на българския бизнес на Райфайзен Банк Интернешънъл АГ (РБИ) на KBC Груп.

От банката са дали на най-честите въпроси, които могат да зародят от страна на клиентите вследствие на оповестените планове за обединение на Райфайзенбанк (България) и ОББ, която е благосъстоятелност на KBC.
KBC: Придобиването на Райфайзенбанк България укрепва позицията ни на българския пазар
Придобиването на Райфайзенбанк България укрепва към този момент мощната ни позиция на главния ни пазар в България. Това разяснява Петър Андронов,...

 „ Отношенията с клиентите ще продължат да бъдат в действие и след продажбата. РБИ реализира съглашение за продажбата на Райфайзенбанк (България) на KBC Bank. Приключването на трансакцията се чака да бъде доникъде на 2022 година след съответните утвърждения от страна на регулаторите. Клиентите ни и тяхното благоденствие са от изключителна значимост за нас. Ще продължим да предоставяме услуги с чудесно качество, каквито са упованията на клиентите ни в целия район. В допълнение на това, ще работим взаимно с КВС, с цел да избегнем всевъзможни неудобства за клиентите ни. ”, написа в известието.

Всички контракти с клиентите няма да бъдат наранени и ще останат в действие. Одобрените заеми до този миг остават годни, като съглашения, които сега се придвижват в Райфайзенбанк (България) ще бъдат подписани от оторизирани представители на банката или от правоприемника й след привършване на договорката, написа в известието.

Офертите от Райфайзенбанк не престават да бъдат годни, като това се отнася и за периодите на приемането им. Продажбата на Райфайзенбанк няма да промени номера на прът центъра, а при промени в бъдеще, засягащи елементи по сметки, лица за контакт или всевъзможни други тематики, свързани с взаимоотношенията, клиентите навреме ще бъдат осведомени.

„ Продажбата на Райфайзенбанк на KBC няма да се отрази на взаимоотношенията с клиентите, до момента в който не ви известим за това. Както за Райфайзенбанк, по този начин и за KBC, ползите на клиентите са от първостепенно значение. И двете банки ще създадат всичко допустимо, с цел да обезпечат гладкото прекосяване на потребителско обслужване от Райфайзен към KBC. Поради тази причина, сега нищо не се трансформира за вас като клиент. При промени в бъдеще, свързани с данни за сметки, рилейшъншип управител или друго, обвързвано с обслужването ви като клиент, ще ви осведомяваме навреме. ”, написа в известието.
Собственикът на ОББ подписа договорка за българския бизнес на " Райфайзенбанк "
Базираната в Белгия банка KBC ( “KBC ”) и основаната в Австрия Райфайзенбанк Интернешънъл ( “РБИ ”) реализираха спор...

Продажбата на Райфайзенбанк (България) не се отразява върху връзките й с клиентите. Това се отнася и за обезпеченията, които банката е приела, прибавят от институцията.

От Райфайзен Банк Интернешънъл АГ показват, че решението за продажбата е повлияно от възмоността за пренасочване на капитал за увеличение на наличието на основни пазари.

„ Въпреки непрекъснатата доходност и мощ на бизнеса на РБИ в България, решението за продажба е повлияно на първо място от опцията за пренасочване на капитал, с цел да се възползва от атрактивни благоприятни условия за напредък и увеличение на мащаба на основните пазари на РБИ. ”, показват от Райфайзен Банк Интернешънъл АГ. Стойността на договорката е 1.015 милиарда евро, като продажбата е обект на регулаторния утвърждения. Приключването на договорката се чака доникъде на 2022 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР