Растящата подкрепа за Джо Байдън преди предстоящите през ноември президентски

...
Растящата подкрепа за Джо Байдън преди предстоящите през ноември президентски
Коментари Харесай

Уолстрийт започва да оценява Джо Байдън в Белия дом

Растящата поддръжка за Джо Байдън преди идните през ноември президентски избори в Съединени американски щати принуди видни фигури от Уолстрийт да стартират да правят оценка евентуалния резултат от възможна победа на демокртите. Някои от тях чакат нарастване на налозите и усилване на регулациите при победа на Байдън, отбелязва "Файнешъл таймс ".

Подготовката за изненади е изцяло закономерна поради растящите рецензии против президента Доналд Тръмп за метода по който управлява рецесията от ковид и интернационалната изолираност, в която вкара страната.

На 3 юли пазарите за залагания дефинираха шанса на Байдън да победи на изборите на над 59% - с 23% преднина пред Тръмп и неговите 36%, съгласно усреднените резултати на RealClearPolitics.

Променят се предвижданията и на вложителите.

Анкета на "Ситигруп " измежду 140 мениджъри на фондове от тази седмица демонстрира, че 62% от участниците вещаят успех на Байдън. Това е сериозен поврат спрямо декември 2019-а когато 70% от интервюираните от банката вложители предвидиха победа на Тръмп. Някои анализатори даже считат, че Демократическата партия ще завоюва болшинство и в двете камари на Конгреса.

С повишаването на упованията за победа на Байдън "инвеститорите ще стартират да се вглеждат върху отклонението на махалото от краха на Тръмп към ново статукво ", показва Сюзън Шмит - началник на звеното за търговия на щатски акции в мениджъра на активи "Авива инвестърс ".

Някои анализатори предвиждат по-високи налози при вероятно ръководство на Байдън.

Победата на Тръмп през 2016-а провокира растеж на цените на акциите поради упованията на вложителите за по-слаб надзор и по-ниски корпоративни данъчни ставки. Това на процедура се случи през 2018-а когато неговата администрация снижи данъците от 35 на 21 %. "Голдмън Сакс " е пресметнал, че частична анулация на това решение може да увеличи въпросната ставка до 28% плюс повишаване и на други налози. Което би лишило към 12% от доходността на акция на участниците в S&P 500.

"Това ще е най-големият резултат ", съгласно госпожа Шмит, тъй като "не се отнася за характерни браншове, а ще порази всичко ".

Подобна мярка може да увеличи привлекателността на задграничните фирмени бумаги след годините предимство на американските, счита Крис Дайър от щатския фондов управител "Ийтън Ванс ". Просто тъй като най-разумно за вложителите би било да се изтеглят от активите, които са им носели приходи през предходното десетилетие.

Друга значима политическа поръчка на Байдън е поддръжката му за 15 щ. $ минимална отплата, която би орязала облагите на търговците на дребно, тъй като те разчитат на нископлатена работна ръка.

Най-голямо внимание обаче притегля политиката му във връзка с опазването на здравето и чистата сила.

През април Байдън разгласи проект да разшири сферата на деяние на националната здравна застрахователна стратегия на Барак Обама "Медикеър " и поддържа напъните за предоговаряне на цените, които държавното управление заплаща на фармацевтичните групи за медикаментите, включени в схемата.

В началото на седмицата Рон Вайдън - сенатор демократ от щата Орегон, отдръпна поддръжката си за ревизираната версия на ценовия законопроект, който спонсорира през предходната година. Което, съгласно анализатори от групата за изследване на публичното мнение Strategas, показвало растеж на доверието измежду демократите в възможностите им за безапелационна електорална победа на есен - както за Белия дом, по този начин и за двете камари на Конгреса.

Борбата на Байдън за запазване на околната среда, в това число за реализиране на нулеви въглеродни излъчвания до 2050-а, ще покачат цените на акциите на компаниите за зелена сила и на търгуваните на борсата фондове, предвижда CreditSights - компания за разбор на задълженията. А Кристина Хупър - основен световен пазарен пълководец на Invesco - чака Байдън да е "истинският завой на 180 градуса в региона на чистата сила в сравенние с администрацията на Тръмп ", което връща доверието в бранша.

Е дна област, на която вложителите би трябвало да извърнат по-голямо внимание при победа на Байдън, обаче са технологиите.

Технологичните групи са измежду най-големите компании на фондовите тържища и секторът е най-успешният през тази година и е лидер на борсовия напредък от март насам. През последните години колосите в областта на обществените медии понесоха маса рецензии за съхранението на персоналните данни и за речта на омразата, която се лее от платформите им. През тази седмица пък американските първокласни компании се причислиха към протеста на рекламодателите на "Фейсбук " и "Туитър ".

Елизабет Уорън - сенатор от Масачузетс и някогашен претендент президент на демократите, призоваваше за разбиването на "Амазон ", "Гугъл " и "Фейсбук " по актуализирани антитръстови правила. Самият Байдън подлага на критика "Фейсбук " за подвеждаша и подправена информация на платформата му, само че най-малко през предходната година не беше чак толкоз краен да желае дезинтегрирането на колоса и сподели единствено, че "трябва в действителност да се огледат вниметално нещата ".

Или, както обобщава госпожа Купър от Invesco, "големият въпрос са технологиите, тъй като в действителност не е ясно какво ще се случи с тях при президентски мандат за Байдън ".

Някои стратези обръщат внимание на възможни промени във Федералния запас , оказал помощ на щатския пазар да регистрира най-хубавото си тримесечие от 1998-а до момента посредством поредност от интервенции, които дефакто качиха изкуствено цените на акциите.

Демократическата партия "би желала от американските централни банкери да употребяват пълномощията си в помощ на стопанската система и за по-голям достъп до кредитиране ", разяснява основния пазарен пълководец на Incapital - Патрик Лиъри.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР