Растежът на световната икономика е в "синхронизирано забавяне" заради търговските

...
Растежът на световната икономика е в "синхронизирано забавяне" заради търговските
Коментари Харесай

Кристалина очаква $700 млрд. загуба за икономиката

Растежът на международната стопанска система е в "синхронизирано закъснение " поради комерсиалните спорове, предизвести през днешния ден във встъпителната си тирада новият ръководещи шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева, предадоха международните организации.

Вече е време страните, които имат бюджетно пространство, да го разпрострат или да са подготвени да го разпрострат като оръжие при бюджетни проблеми, с цел да допринесат за динамизирането на търсенето и растежа, прикани Георгиева, представена от Франс прес. В този ред на мисли тя загатна Германия, Холандия и Южна Корея.

Ръководителката на МВФ предизвести, че прогнозите, които другия вторник Фондът ще разгласява за 2019 и 2020 година, ще бъдат с промяна към намаляване. Тя сподели, че задлъжнялостта на фирмите е най-голямата опасност за международната стопанска система.

За световната стопанска система съвкупният резултат от комерсиалните спорове би могъл да значи загуба на към 700 милиарда $ до 2020 година или към 0,8 на 100 от Брутният вътрешен продукт, уточни Георгиева. Това е много повече, в сравнение с МВФ предвижда по-рано като най-лош сюжет.

Фондът чака темповете на стопански напредък да отслабнат в близо 90 % от страните по света, като индикаторът ще бъде най-нисък от началото на десетилетието, заяви ТАСС, цитирайки новия началник на институцията.

"През 2019 година чакаме по-бавен напредък в близо 90 % от света. Глобалната стопанска система в този момент е в синхронизирано закъснение ", сподели Георгиева в речта си преди есенните срещи на МВФ и Световната банка другата седмица.

"Това необятно публикувано закъснение значи, че тази година растежът ще спадне до най-ниското си ниво от началото на десетилетието ", добави тя, представена и от Ройтерс.

Фондът ще разгласява подробната си Световна икономическа прогноза на 15 октомври, показва "Икономикс таймс ".

Кристалина Георгиева прикани страните да работят дружно по преразглеждане на международните търговски правила, с цел да станат те устойчиви, добавя Ройтерс.

"Това значи справяне със дотациите, както и правата на интелектуална благосъстоятелност и прехвърлянията на технологии ", посочи шефът на МВФ, допълвайки, че една осъвременена комерсиална система би отключила капацитета на услугите и електронната търговия.

Кристалина Георгиева встъпи в служба отпред на Фонда на 1 октомври.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР