Ръстът в продажбите на електрически коли у нас е много

...
Ръстът в продажбите на електрически коли у нас е много
Коментари Харесай

Скок в продажбите на електромобили у нас, проблемите остават

Ръстът в продажбите на електрически коли у нас е доста обещаващ, само че не и задоволително огромен. Причините за това се крият в забавянето на доставките на коли, разгласи пред Евронюз България ръководителят на Асоциацията на автомобилните производители в България Александър Костадинов.

Според него пазарът на нови коли в България е доста по-нисък от междинните равнища в Европейски Съюз, тъй че растежът е впечатляващ като %, само че не като безспорна численост.
-->
В България има един феномен, най-скъпите марки продават най-скъпите си коли доста. Но очевидно или невидимо, стандартът в България се усъвършенства и достъпът до нови коли също. Те оферират доста повече от използваните. Новият автомобил има голям принос и към въздуха, да бъде той по-чист, означи Костадинов.

Българинът, макар че е определян като закостенял, е много отворен консуматор, регистрира Александър Костадинов. Според него електрическите коли са бъдещето, а България към този момент прониква на картата на електрическите автомобили в Европейски Съюз.

С течение на времето от ден на ден производители изкарват електрически коли. Най-евтините електрически автомобили стартират от 40 хиляди и могат да стигнат и до над 300 хиляди. Зареждането е функционалност освен на батерията на автомобила, само че и на зарядната станция. Обикновено частните лица зареждат у дома, на нощна цена, която е по-евтина и не бързат да зареждат бързо. Другият метод е, в случай че Ви би трябвало зареждане денем, да употребявате обществени зарядни станции, те нормално са бързо зареждащи и няма проблем, сподели ръководителят на Асоциацията на автомобилните производители в България.

Има изпреварващо развиване във връзка с зарядната инфраструктура в България. Има над 1000 зарядни станции у нас към този момент, уточни още специалистът.

Има доста електрически автомобили, които ще стигнат от София до морето, без да би трябвало да се зарежда батерията, а другояче по автомагистралите ни има зарядни станции за колите с по-малки акумулатори. Някои от марките производители на електрически коли към момента нямат представителства в страната, само че допускам, че тази или идната година и това ще се промени, позволява Костадинов.

Делът на електрическите коли у нас е 5%. Средният % за Европа е 20%.  За страдание не получаваме доста облекчения да караме такива коли у нас, сподели още Александър Костадинов. Ние сме единствената страна в Европейски Съюз, която няма политика за поощряване на покупка на електрически автомобили. Ние водим диалози със законотворците за такива стъпки, тъй като България към момента е страната с най-стар и замърсяващ автопарк.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР