Ръст в кражбите на луксозни коли отчита столичната полиция през

...
Ръст в кражбите на луксозни коли отчита столичната полиция през
Коментари Харесай

Ръст в кражбите на луксозни коли

Ръст в кражбите на първокласни коли регистрира столичната полиция през изминаващата година. Най-уязвими са колите с безконтактно палене, заяви bTV. Заради пандемията и ареста на една от главните автобанди у нас, Столична дирекция на вътрешните работи регистрира по-малко обири на коли тази година. Според данните приблизително по двама души у нас остават без колите си всеки ден в столицата.

Ръст обаче има при кражбите на чисто нови коли - с към 15 на 100. Защитите им са лесни за превъзмогване от автобандитите. " Дължи се на технологията, която употребяват все още автокрадците, модерна и доста бързо се крадат колите с нея ", изясни Христо Трендафилов, шеф на бранш " Автокражби " в Столична дирекция на вътрешните работи.

Автокрадците набелязват скъпите возила, паркирани пред магазини, аптеки, търговски обекти, а от време на време това става и в придвижване, разкриват проверяващите. Полицаите поучават притежателите на скъпи коли да слагат ключа в специфичен калъф, който да предотвратява прихващането на сигнала.

Разследващите считат, че в столицата работят три банди автокрадци. Пандемията ги прикрива още повече. Използват маски и ръкавици по комфортно предопределение. Някои от тях обаче се опасяват и от COVID-19. Камерите са ги уловили да крадат коли даже и с шлемове.

Част от крадените нови коли се употребяват за авточасти, други - се изнасят в чужбина, където се продават.

Полицаите предизвестяват, че идните три месеца са сезонът на по този начин наречените обири на коли на ключ. Това са коли с включен мотор, оставен от притежателите им за малко пред магазин или офис, да вземем за пример.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР