Рапърът Мурда беше осъден на повече от 4 години затвор

...
Рапърът Мурда беше осъден на повече от 4 години затвор
Коментари Харесай

Турски рапър получи 4 години затвор заради песни за наркотици

Рапърът Мурда беше наказан на повече от 4 години затвор от истанбулски съд за това, че текстовете на песните му съдържат " поощряване на използването на опиати ", съобщи Българска телеграфна агенция. Присъдата не е дефинитивна и ще бъде обжалвана, само че идва в отговор на международната вълна против музиканти, които бяха подложени на критика за въздействието на текстовете им върху младата публика по отношение на нездравословните привички като алкохол, цигари и наркотични субстанции.

38-годишният рапър Мурда е холандски жител и сега е в Нидерланди. Той отхвърля обвиняванията и е декларирал, че намира присъдата за несправедлива, твърди юристът му. Истинското име на рапъра е Мехмет Йондер Доган, той пее най-вече на турски и е  доста известен в Турция.

Според рапъра, той е " работил единствено в границите на свободата на изразяването ", а обвиняванията се отнасят единствено за 3 от песните му. Едната е озаглавена " Еh Baba " и има над 116 милиона гледания в YouTube.

" Свих един джойнт. Човече, това ме раздруса ", гласи стих от песента.



През октомври рапърът беше арестуван за малко на летище " Сабиха Гьокчен " в Истанбул за същите обвинявания. През последните години Турция взе на прицел музиканти и рапъри, някои от които са известни с рецензията си към президента Ердоган и държавното управление. През 2018 година известният турски рапър Езхел беше задържан за малко за обществено поощряване към приложимост на опиати в текстовете си, само че скоро по-късно беше оневинен.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР