Рансъмуер атаките днес се превърнаха в нещо много повече от

...
Рансъмуер атаките днес се превърнаха в нещо много повече от
Коментари Харесай

Fujifilm възстановиха нормалните си операции след рансъмуер атаката

Рансъмуер офанзивите през днешния ден се трансфораха в нещо доста повече от „инциденти“ за огромните компании. Особено откакто хакерите започнаха освен да криптират данните в мрежите им, само че и да крадат информация от тях. Неслучайно и администрацията на американския президент обърна на този вид офанзиви особено внимание неотдавна. Щетите за жертвите на тези компании се показват в милиони долари загуби и не става дума единствено за откупите, които както разбираме в последно време някои от тях заплащат. Времето на неактивност на оперативните вериги, удар по репутацията на фирмите, ресурсите, които би трябвало да бъдат отделени за възобновяване на естественото действие на мрежата и системите и данните в тях, потребността от налагането на по-добри отбрани след офанзивите – става дума за процедури, които лишават освен пари, а и време, което в бизнеса постоянно е било скъпо. Тези дни се появи информация, която може да послужи като прегледен образец за това до каква степен тежки са този жанр офанзиви за една огромна компания.

В началото на този месец ви за пробива в мрежите на японската компания Fujifilm. На първи юни те схващат, че са станали жертва на хакерска атака, което принуждава администриращите системите и мрежите на клоновете на Fujifilm изключат сървъри и машини във всички нейни клонове, което се случва на четвърти юни. 10 дни. Толкова е лишило на компанията да възвърне изцяло естественото действие на сървърите и компютрите си. Може да си визиите какво значат за компания с мащаба на Fujifilm това.

„За нас е наслаждение да ви осведомяваме, че от през днешния ден, естествените интервенции за клиентите ни и нашите бизнес сътрудници, като приемането на поръчки и запитвания и доставки на нашите артикули, беше възстановено“, написаха през вчерашния ден на уеб страницата на компанията Fujifilm, представени от Bleeping Computer. От компанията декларират, че в хода на провелото се следствие не е открита кражба на данни. Fujifilm допълват, че са взели всички ограничения по усилване на отбраните на мрежата си и се извиняват за неудобството, което са предизвикали на своите клиенти и бизнес сътрудници.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР