. Рано тази сутрин ракетата-носител “Союз-2.1а, която ще изпрати в

...
. Рано тази сутрин ракетата-носител “Союз-2.1а, която ще изпрати в
Коментари Харесай

Ракета-носител Союз-2.1а с пилотиран кораб Союз МС-22 бе изведена на стартовата площадка

.

Рано тази заран ракетата-носител “Союз-2.1а ”, която ще изпрати в космоса пилотирания галактически транспортен съд “Союз МС-22 ”, беше изведена на стартовата площадка на космодрума Байконур и приведена във отвесно състояние.

Стига всичко да мине по проект, изстрелването ще бъде извършено на 21-ви септември в 16:54 ч. българско време.

На борда на кораба ще пътува тричленен интернационален екипаж, състоящ се от космонавтите на Русия Сергей Прокопиев и Дмитрий Петелин, както и от астронавта на НАСА Франк Рубио. Така НАСА продължава да употребява услугите на съветските кораби “Союз ” за транспорт на астронавти до МКС, само че към този момент без да заплаща непосредствено на Русия. Вместо това имаме услуга на разменни начала – съветски космонавти надлежно ще пътуват на американски кораби. Първият подобен космонавт е Анна Кикина, която ще бъде изстреляна при започване на месец октомври с транспортен съд на СпейсЕкс “Крю Драгън ”.

Осигуряването на смесени руско-американски екипажи на съветските и американските галактически кораби е значимо, защото на МКС постоянно би трябвало да има по един руснак и един американец за поддръжката на съответните сегменти. В случай че настъпи пагубна повреда, било то със “Союз ”, било то с “Крю Драгън ” или кораба на Боинг “Старлайнър ”, това няма да докара до обезлюдяване на американския или на съветския сегмент.

Днес, под управлението на Юрий Борисов, Роскосмос не просто продължава съзнателно да си извършва уговорките по транспорта на интернационалните екипажи до МКС, ами текат дейни процеси по заличаването на всевъзможни следи от ръководството на недипломатичния съперник на интернационалното съдействие Дмитрий Рогозин. Направи усещане, че изведената през днешния ден ракета “Союз-2.1а ” имаше на корпуса си остарялото лого на Роскосмос. Логото с петолъчката, измислено от Рогозин, към този момент не се употребява.

За повече информация: канала на Роскосмос в Телеграм.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР