Рано сутринта валежи, придружени с гръмотевици, ще има на места

...
Рано сутринта валежи, придружени с гръмотевици, ще има на места
Коментари Харесай

Времето постепенно се оправя, дъждовете спират

Рано сутринта превалявания, съпроводени с гръмотевици, ще има тук-там в Централна България, а след обяд - основно в планинските региони на Източна и Южна България ще превали и прегърми; на обособени места към момента са вероятни интензивни превалявания. Облачността ще е променлива, по-често забележителна, купеста и купесто-дъждовна. Вятърът ще остане от север-северозапад, слаб до сдържан. Максималните температури ще са сред 27° и 32°. Вечерта явленията на всички места ще спрат, облачността ще намалее. Атмосферното налягане ще се увеличи, само че ще остане малко по-ниско от междинното за месеца.

По Черноморието ще има краткотрайни нараствания на облачността и тук-там по крайбрежието ще превали временен дъжд. Вятърът ще е от север-северозапад, слаб до сдържан. Максимални температури - сред 27° и 31°. Температурата на морската вода е към 26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините облачността ще е променлива, по-често забележителна. Ще има краткотрайни превалявания, по-интензивни по старопланинското било и тук-там в Рило-Родопската област. Вятърът ще е най-вече сдържан, от северозапад, към края на деня - от север-северозапад. Максимална температура на 1200 м - към 21°, на 2000 м - към 14°.

В сряда ще духа до сдържан северозападен вятър. Облачността ще е променлива, по-често до слънчево. Краткотрайни валежи, най-вече слаби, ще има на малко места в страната. Температурите едва ще се покачат. В четвъртък в Източна България вятърът ще придобие източна съставния елемент. Повече облачност, тук-там и валежи с гръмотевици, ще има в Централна Северна и в Източна България, а след обяд и в Рило-Родопската област. В петък за малко от югозапад температурите още малко ще се повишат; ще е съвсем без превалявания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР