Рано сутринта беше регистриран трус с магнитуд 3,1 по Рихтер

...
Рано сутринта беше регистриран трус с магнитуд 3,1 по Рихтер
Коментари Харесай

Земетресение, градушки и смерч у нас

Рано сутринта беше регистриран трус с магнитуд 3,1 по Рихтер с епицентър на 23 км северно от Гърмен и на 106 км южно от София. Земетресението е на дълбочина 10 км и няма данни за материални вреди.

Градушка падна през днешния ден в регионите на Велинград, Пазарджик, Димитровград и Кърджали. В доста елементи на Централна и Южна България към момента има краткотрайни валежи, съпроводени от гръмотевици.
През целия неделен ден в 13 области на страната е в действие жълт код за рисково време. Най-застрашени са Централна и Източна България. Интензивни превалявания паднаха в областите Шумен, Варна, Бургас, Ямбол, Сливен и на юг Хасково и Кърджали.
Дъждът продължава и в понеделник, поради интензивните превалявания и гръмотевични стихии е разгласен жълт код в 12 области на Северна, Централна и Южна България.

Над Варна пък се образува смерч. Снимка на въздушното завихряне е направил варненецът Преслав Тодоров и я е изпратил в обществените мрежи. Според метеоролозите от варненския Национален институт по метеорология и хидрология явлението е особено за това време на годината.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР