Рано е да сваляме маските, тъй като само 20% от

...
Рано е да сваляме маските, тъй като само 20% от
Коментари Харесай

Сваляме ли маските? Говори Кацаров

Рано е да смъкваме маските, защото единствено 20% от българите са имунизирани. Това съобщи службният министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров.

Страната ни към този момент има обединен протокол за леченеи на заболели от ковид. Работната група, която се е заела с работата над основаването му е завършила работа, а документът към този момент е качен на уеб страницата на Министерството на здравеопазването, заяви Кацаров.

" Такъв протокол трябваше да има преди една година. Вероятно той също щеше да предотврати част от смъртността, в случай че имаше подобен. Най-общо той разписва държание в леки случаи, в тежки случаи, в извънболнична и болнична помощ, способи на диагностика, метод на лекуване, целият набор от действия, които би трябвало да се ползват ”, изясни доктор Кацаров.

По думите на здравния министър всеки човек може да разбере по какъв начин би трябвало да работи като се запознае със наличието на протокола. Кацаров увери, че за направата му е събрано най-хубавото от международната просвета и познание. Той е безапелационен, че страната ни разполага с нужните техника, лекарства и експерти за битката със болестта.

Здравният министър добави, че България има възможност  да имунизира цялото население и прикани хората бързо да се ваксинират, с цел да се избегне нова вълна. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР