Ранното оплешивяване при мъже по-млади от 40 години може да

...
Ранното оплешивяване при мъже по-млади от 40 години може да
Коментари Харесай

Ранното оплешивяване означава предразположение към сърдечно-съдови заболявания


Ранното оплешивяване при мъже по-млади от 40 години може да приказва за влечение към сърдечно-съдови болести. Такива заключения вършат европейски медици, които показаха резултати от своите проучвания на конференция на кардиолозите от Индия в Калкута.

Авторите на създаването са изследвали 790 младежи с коронарна непълнота и 1270 здрави хора в контролна група. Те изучили връзката сред кардиограмите, ехографските им проучвания, кръвната картина и окосмяването на главата.

Оказало се, че младите мъже със сърдечно заболяване оплешивяват по-често в сравнение с представителите на контролната група – надлежно 49% и 27%.

Разликата се оказала още по-голяма при положение на прибързано побеляване на косата – то участвали при половината участници в проучването със болести, до момента в който в контролната група побеляване било установено при 30%.

Предполагаемата причина за съществуването на такава взаимна връзка може да бъде природата на биологичното стареене. Това значи, че процесите на стареене при някои пациенти може да започват по-рано и да протичат по-бързо. Това може да се отрази на положението на косата ”, споделя един от създателите на проучването Кемал Шарма.

Медиците предлагат на мъжете с прибързано оплешивяване или побеляване да извърнат внимание на положението на сърдечно-съдовата система и да се замислят за изменение на метода си на живот като избират здравословното хранене и заобикалят напрежението и нездравословните привички.

Коронарната непълнота е положение, при което се понижава или стопира коронарното кръвообращение. Заради това сърцето не получава задоволително хранителни субстанции и О2. Това положение е най-разпространеното проявяване на исхемична болест на сърцето. Коронарната непълнота може да докара до инфаркт и ненадейно прекъсване на сърцето. /БГНЕС, РИА-Новости
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР