Ранните утрини са по-приятни с чаша горещо кафе. Какво обаче

...
Ранните утрини са по-приятни с чаша горещо кафе. Какво обаче
Коментари Харесай

Вода с лимон всяка сутрин - ползи за организма

Ранните утрини са по-приятни с чаша горещо кафе. Какво обаче ще се случи с тялото ви, в случай че замените горещата кофеинова напитка с чаша с вода, в която сте изцедили половин лимон? Открийте в публикацията тайните на свежата напитка, приготвена за минута, носеща здраве, прохлада и тонус.

Какви са изгодите от потреблението на топла вода с лимон?
 Чудодейните свойства за здравето на водата с лимон Чудодейните свойства за здравето на водата с лимон
Свързваме питейната вода с лимон основно с отслабването. От няколко години се счита, че пиенето на вода с лимон на празен корем оказва помощ...

Лимонът е отличен източник на витамин С, който е мощен антиоксидант, предпазващ тялото от увреждащото деяние на свободните радикали, зареждащ го с сила, тонус и здраве. Витамин С има укрепващо имунната система деяние, покачва устойчивостта на организма към вирусни инфекции – нещо, което е от основна значимост през студените месеци и в сезона на грипа. Започвайки деня с чаша вода, в която е разперен половин лимон, вие предоставяте отличен старт на тялото си, доставяте му най-малко половината от нужната за деня доза витамин С и го подготвяте да се оправи с вирусните инфекции. Лимоновият сок въздейства позитивно на косата, кожата, ноктите, храносмилателната система, оказва детоксикиращо деяние върху черния дроб, защищава от бъбречни инфекции.

Освежаващото деяние на напитката е различен значителен плюс. Тя разсънва сетивата, оказва помощ да пробудите по-лесно тялото си и да го подготвите за идните действия денем.

Хидратацията е от значително значение за здравето на организма. Кафето дехидратира. Навикът да изпивате няколко кафета дневно, пропускайки водата в студеното време, води до дехидратация, суха и раздразнена кожа, поява на фини линии и бръчки, здравословни проблеми. Чаша вода заран е съвършен метод да хидратирате тялото след нощта, да си осигурите нужната живителна течност, с цел да стартирате деня с сила и тонус.

Приемът на вода, в която е разперен сокът на лимон, оказва помощ и за поддържането на тънка талия и стройна фигура. Лимонът доставя на тялото и скъпи минерали и витамини.
 Какви са здравословните изгоди от пиенето на вода с лимон заран Какви са здравословните изгоди от пиенето на вода с лимон заран
Започването на деня с чаша вода с лимон постоянно е настоящата наклонност за здраве и хранене. През зимата обръщаме повече внимание на съдъ...

Каква неточност вършим при приема на вода с лимон?

Основната и най-често срещана неточност е обелването на лимона. Кората на плода съдържа доста скъпи субстанции, тя е по-богата като наличие даже от сърцевината на лимона. Съветваме ви да я настържете и консумирате и нея. Не пропускайте обаче да измиете подробно лимона дълго под течаща топла вода, преди да преминете към изстискването му и към настъргването на кората. Може и да оставите лимона вътре в чашата с топла вода, откакто е изстискан, и да покриете чашата с чинийка. Изчакайте да се запари за най-малко 20-тина минути. Времето е задоволително, с цел да преминат всички потребни субстанции във водата, а тя да стане хладна и по-приятна за пиянство от горещата. След като изпиете течността, може да си хапнете лимончето, с цел да доставите в допълнение потребни витамини на тялото. Избирайте по-зрели лимони, по-сочни, който са по-лесни за изцеждане. Не добавяйте към напитката захар или подсладители. Изпийте я чиста. Час по-късно може да посегнете към кафето и да му се насладите с чиста съвест.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР