Рамкови споразумения за сътрудничество при реализацията на тунел под връх

...
Рамкови споразумения за сътрудничество при реализацията на тунел под връх
Коментари Харесай

Китайци ще строят АМ Хемус, АМ Черно море и тунела под Шипка

Рамкови съглашения за съдействие при реализацията на тунел под връх Шипка, автомагистрала " Черно море ", автомагистрала " Русе - Велико Търново ", автомагистрала " Хемус ", скоростния път " Видин - Ботевград " и други предпочитани обекти подписа през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков с пет огромни китайски компании.

Свързаността е главен приоритет за нас, сподели министър Николай Нанков по време на церемонията и подсети, че през страната ни минават пет трансевропейски транспортни коридора.

Като преимущества за България той дефинира освен стратегическото географско състояние с пряк достъп от Европа до Близкия Изток и Азия, само че и положителните условия за бизнес, стабилността, участието ни в Европейски Съюз и други

За осъществяване на всяко от Рамковите съглашения двете страни ще приготвят План за деяние с съответни последващи стъпки. След подписването им следва да се създаде механизъм за реализация на плановете, който ще бъде в сходство с националното законодателство и положителните европейски практики.

Инвестициите на китайските компании биха били плюс за стопанската система ни, защото те са на ярко, новаторски, обезпечават работни места и са обществено виновни, сподели още министър Николай Нанков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР