Ръководството на ВМЗ внесе в Прокуратурата сигнал за договор, който

...
Ръководството на ВМЗ внесе в Прокуратурата сигнал за договор, който
Коментари Харесай

ВМЗ - Сопот сезира прокуратурата за неизгоден договор, подписан от Никола Стоянов

Ръководството на ВМЗ внесе в Прокуратурата сигнал за контракт, който всеки месец ощетява завода, оповестиха от сдружението.

Договорът е за транспорт на служащи на ВМЗ и е подписан по времето, когато служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов е ръководител на Съвета на шефовете на ВМЗ „ ЕАД “.

По-рано през днешния ден от ВМЗ-Сопот оповестиха, че договорът с държавния оръжеен търговец " Кинтекс " е нарушен за сметка на частни компании, когато ръководител на борда на ВМЗ е бил сегашният длъжностен министър на стопанската система Никола Стоянов.

Повод за това станаха изказвания от страна на някогашния шеф на " Кинтекс " Александър Михайлов, че управлението на ВМЗ-Сопот е основало предпоставки за несъблюдение на контракт с " Кинтекс " за сметка на приоритизирането на частни компании и по този метод не е защитило държавния интерес.

Тази заран министърът на стопанската система Никола Стоянов съобщи, че ще изиска инспекция по проблема от новото управление на ВМЗ-Сопот.

" Винаги приоритет е било и аз, когато съм бил във ВМЗ мога да го кажа от първа ръка, работата с " Кинтекс ", постоянно сме си помагали. " Кинтекс " ни оказа помощ декември месец, когато едвам събрахме пари за заплати. Така че тази взаимопомощ е от първостепенно значение. Дали е по този начин не знам, защото новото управление на ВМЗ още не е встъпило в завода. Но това ще е едно от нещата, които ще желая от тях да ревизират. И в случай че е по този начин, в действителност доста неприятно. Надявам се да не е по този начин, само че ще го проверим ", сподели той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР