Ръководството на ВМЗ-Сопот, поело управлението на завода през юни, добавя

...
Ръководството на ВМЗ-Сопот, поело управлението на завода през юни, добавя
Коментари Харесай

Работниците във ВМЗ-Сопот получиха още социални придобивки

Ръководството на ВМЗ-Сопот, поело ръководството на завода през юни, прибавя още придобивки за работещите в него, оповестиха от оръжейното дружество.

Храненето в заработилата още веднъж трапезария ще бъде дотирано от завода, с цел да бъдат подкрепени служащите и чиновниците и имат топла храна на налични цени. Те ще заплащат само цената на продуктите, а всички останали разноски като ток, вода и други консумативи, както и поддръжката въз основата, и заплатите на работещите в стола, се поемат от ВМЗ.

90 диспенсъра за вода към този момент са ситуирани на територията на целия цех.

Новите обществени придобивки се вкарват два месеца откакто се договориха при договаряния със синдикатите в завода нарастване на заплатите с 200 лева и на ваучерите от 80 лева на 200 лева всеки месец.

Още при встъпването си в служба при започване на юни новият шеф Иван Иванов предприе дейности по посока на обществения пакет, които показа пред синдикатите. В най-големия държавен цех проработи още веднъж трапезария с топла храна. В завода се започнаха стъпки за възстановяване качеството на кафето в кафемашините, които до този миг на процедура бяха неизползваеми поради неприятното качество. Започна се работа по построяването тук-там за отдих.

Възстановено беше приемането на кисело мляко за работещите в цехове с нездравословни субстанции, което е прекратено преди 22 години, в края на 2000 година. В момента към 1200 служащи получават мляко.

Започна и ремонт на вентилационните системи. Паралелно с това изпълнителният шеф Иван Иванов се разпореди незабавно да бъдат закупени климатици за цеховете, в които има топлинна обработка на металите и температурите стават доста високи. Също по този начин се провежда закупуването на два контейнера със шкафчета и обособяването на пространства, в които служащите да могат да се преобличат.

Изпълнителният шеф Иван Иванов провежда и изплащането на еднократна помощ за почивки през летните месеци. Той е разпоредил незабавно да се закупи и оборудва и кола за спешна помощ – става известно, че заводът до този миг има единствено една кола за спешна помощ, която не е оборудвана за реализиране на първа помощ. Заедно с това се провеждат 4 медицински пункта с нужното съоръжение.

Иван Иванов е дал инструкции за предприемане на дейности по обезпечаването на безвредни условия на труд във всички звена на завода. Конкретните  ограничения по осъществяване на обществения пакет и сигурността на труда ще продължат и в идващите месеци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР