Ръководството на Вазовските мащиностроителни заводи (ВМЗ) в Сопот обяви

...
Ръководството на Вазовските мащиностроителни заводи  (ВМЗ) в Сопот обяви
Коментари Харесай

Отново кисело мляко, кафе и евтина топла храна във ВМЗ-Сопот

Ръководството на " Вазовските мащиностроителни фабрики " (ВМЗ) в Сопот разгласи в четвъртък, че служащите още веднъж ще получават обществени придобивки като гратис кисело мляко, кафе и субсидиране на храната във възобновилата активността си трапезария на оръжейния цех. За летните почивки служащите ще получават и еднократна помощ, само че размерът ѝ не се показва в известието на сдружението.

Хранещите се в стола ще заплащат само цената на продуктите, а всички останали разноски като ток, вода и други консумативи, както и поддръжката въз основата, и заплатите на работещите в стола, се поемат от ВМЗ.

На територията на предприятието към този момент са ситуирани 90 диспенсъра за вода. Възстановено е приемането на кисело мляко за работещите в цехове с нездравословни субстанции, каквото е имало до края на 2000 година В момента към 1200 служащи получават мляко. Кафемашините в завода, които не са работели поради неприятното качество на кафето, са възобновили работата си.

Започнало е също по този начин създаване тук-там за отдих. Ремонтират се вентилационните системи.

Изпълнителният шеф на ВМЗ Иван Иванов е наредил незабавно да бъдат закупени климатици за цеховете, където има топлинна обработка на металите и температурите стават доста високи. Организирана е покупка и на два контейнера със шкафчета и отделяне на пространства, в които служащите да могат да се преобличат.

Спешно се купува и оборудва втора кола за спешна помощ в предприятието. Досега то е разполагало единствено с една, която не е била оборудвана за реализиране на първа помощ. Заедно с това се провеждат 4 медицински пункта с нужното съоръжение.

Новите обществени придобивки се вкарват два месеца откакто се договориха при договаряния със синдикатите в завода нарастване на заплатите с 200 лева и на ваучерите от 80 лева на 200 лева всеки месец, показват от ВМЗ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР