Ръководството на университета в Кеймбридж (Великобритания) откри специален институт за

...
Ръководството на университета в Кеймбридж (Великобритания) откри специален институт за
Коментари Харесай

Във Великобритания откриха институт за изучаване на изкуствения интелект

Ръководството на университета в Кеймбридж (Великобритания) откри специфичен институт за проучване на изкуствения разсъдък. Това се оповестява на уеб страницата на институцията.
" Потенциалните изгоди от тези технологии са големи, а най-лошите сюжети, в случай че се провалим, могат да бъдат екзистенциални ", обявиха представители на новия Институт за технологии и човечност. Според доктор Стивън Кейв изкуственият разсъдък теоретично може да " унищожи демокрацията " и да " предизвика тотална война ".
Специалистите от изследователския център ще проучват развиването на ИИ и ще предизвестяват за отрицателните сюжети, свързани с потреблението на новите технологии. Като образец за нужния надзор върху технологиите представителите на Кеймбриджкия университет показват индустриалната гражданска война, която макар очевидните си изгоди е съдействала за " растеж на колониалната агресия и излъчванията на парникови газове ".
Учените означиха, че за проучването на ИИ в института ще работят специалисти от разнообразни области - историци, философи, компютърни инженери и други.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР