Ръководството на Синдикат на служителите в затворите в България (ССЗБ)

...
Ръководството на Синдикат на служителите в затворите в България (ССЗБ)
Коментари Харесай

Надзирателите искат да запознаят медиите с разговорите за пари и реформи в МП


Ръководството на Синдикат на чиновниците в пандизите в България (ССЗБ) със свое писмо, изиска от Министъра на правораздаването да даде на синдиката звуковият файл от срещата със синдикалните организации, която Министерството на правораздаването инициира на 3-ти юни 2022г. или персонално, с даване на информацията до българските медии, да разкрие наличието на диалога от консултациите , оповестяват от ССЗБ.

Като мотив за това тяхно искане те показват цялостното разминаване на оповестеното от пресцентъра известие на уеб страницата на Министерство на правосъдието, внушаващо реализирани съглашения. Според синдиката това цели да заблуди обществото с ad hoc представени цели на организацията, като проява на визия и интензивност на Министерството на правораздаването.

От ССЗБ дефинираха като смущаващите и неприемливи опитите за прекачване на отговорност към представителите на синдиката, a с това придаване на комбинирана тежест за неоправданото безучастие на Министерство на правосъдието , съгласно поети задължения и законоустановените пълномощия и отговорност на управлението на министерството.

ССЗБ счита, че настояването им ще даде опция на обществото да си сформира лично мнение по отношение на активността, мненията, направеното или неизпълнено на задължени по закон субекти осъществяващи посланичество на институцията, образуване, управление и надзор върху активността на Групово дело " Изпълнение на наказванията " и Групово дело " Охрана ", в изискванията на поддържано изказване на държавното управление на Република България за нужда от промени в Сектор " Сигурност " и проведени митинги, изразяващи мнението на професионалните общности в бранша по тематиката.

Синдикатът упорства и за незабавна среща с Асен Василев. Те желаят той да показа свое мнение по отношение на оферти за полемика и съвещания за промени в Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " и Главна дирекция " Охрана ".
 Надзирателите се готвят за най-мащабния митинг от години
Надзирателите се готвят за най-мащабния митинг от години

От 3 юни протестните дейности ще се пренесат пред постройките на пандизите, арестите и съдилищата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР