Окръжна прокуратура - Варна назначи проверка на ремонта на пътния

...
Окръжна прокуратура - Варна назначи проверка на ремонта на пътния
Коментари Харесай

Прокуратурата назначи проверка на асфалтирания път край Аксаково

Окръжна прокуратура - Варна назначи инспекция на ремонта на пътния сектор край Аксаково , откакто при  загина възрастен мъж. Към момента брачната половинка му остава в болница, само че е. Това предават от Българска национална телевизия.

От фирмата-изпълнител обявиха, че преасфалтирането на пътния сектор е направено по график , координиран с Областното пътно ръководство във Варна още при започване на месеца.

" Конкретното задание е получено на 7 май. Изходящият номер е от 2 май, само че предвид на празниците започнахме дейности от 8 май. Направен е график по дни и по дати ", уточни инж. Методи Иванов, представител на компанията.

Те настояват, че не са получили информация за това, че на въпросния сектор към момента текат следствени дейности. Според специалисти за Българска национална телевизия обаче преасфалтирането на сектора е трансформирало следите след злополуката. Това значи, че данните, събрани от повторните огледи, могат да бъдат оспорени в съда.

" При нас в сдружението не е получавана информация, категорично напътствие от ОПУ- Варна - да стопираме или да прекратяваме дейностите по възлагането за съответния месец ", безапелационен е Методи Иванов.

От Агенция " Пътна инфраструктура " отхвърлиха коментар. Според пътни специалисти секторът е рисков и основава предпоставки за други произшествия, въпреки локални водачи да настояват противоположното - че асфалтът там е в положително положение и не е имало потребност от ремонт.

Смята се, че е належащо възстановяване на видимостта в региона, както и ограничение на скоростта, в противоположен случай може да последват още произшествия.

" Техническото положение на потърпевшия автомобил - бил е със остарели гуми. Няма видимост, тъй като храстите пречат. Автомобилът на НСО се е движил с доста висока скорост. Това са аргументите за злополуката ", счита Ивайло Желязков от Европейски център за транспортни политики.

Припомняме, поради непредвидения ремонт министър председателят Министърът на районното развиване Виолета Коритарова уволни шефа на пътното ръководство във Варна Явор Пасев и началника на отдел " Инвестиционно-ремонтни действия " в Севдалина Казълова.

Засега има за злополуката, като повода за случая може да е била превишената скорост или понижената видимост. Засега се счита, че колата, в която е бил Кирил Петков, се е на пътя.
 Прокуратурата с втори оглед на колите от злополуката с НСО
Прокуратурата с втори оглед на колите от злополуката с НСО

Експертите ще ревизират дали бутоните в колата на НСО за светлинна сигнализация са били включени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР