Ръководството на Прокуратурата на Република България се запозна с констатациите

...
Ръководството на Прокуратурата на Република България се запозна с констатациите
Коментари Харесай

Прокуратурата за доклада: През последната година отсъства конструктивният подход в изпълнителната и законодателната власт

Ръководството на Прокуратурата на Република България се срещна с констатациите за България в третия годишен отчет на Европейската комисия (ЕК) по отношение на върховенството на правото във всички държави-членки на Европейския съюз (ЕС), осведомят от държавното обвиняване.

Ръководството на Прокуратура на Република България показва единодушие със заключенията на Европейска комисия по отношение на продължаващите провокации пред правосъдната промяна у нас. Българската прокуратура неведнъж е вземала ефективно присъединяване в изработването на нужната законодателна рамка, която да увеличи доверието измежду жителите и бизнеса и усъвършенства успеваемостта на органите на правосъдната власт. Следва да се означи обаче, че през последната година отсъства градивният метод у представителите на другите управляващи – изпълнителна и законодателна, което неизбежно оказва въздействие върху осъществяването на рекомендациите от предходните отчети за върховенството на правото. Въпреки това използваме опцията още един път да потвърдим поддръжката на прокуратурата за реализиране на нужните промени на законодателството, стига същите да са съобразени с основополагащите полезности на Европейския съюз, Конституцията на Република България и трайната процедура на Конституционния съд.

Следва да отбележим, че в границите на миналите две години Прокуратура на Република България на два пъти е представяла на законодателната власт съответни експертни оферти за изменение на наказателноправната уредба. На 6 юни 2022 година прокуратурата изпрати на вниманието на 47-ото Народно заседание съответни оферти за изменение на наказателното законодателство, които да подобрят противодействието на редица закононарушения, в това число и на закононарушенията от ненавист, както и такива, ориентирани против лица, ръководещи моторни транспортни средства под въздействието на наркотични субстанции и алкохол.

Прокуратурата показва своето задоволство от уговорката на Комиси
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР