Ръководството на Полския футболен съюз ще се обърне към Европейската

...
Ръководството на Полския футболен съюз ще се обърне към Европейската
Коментари Харесай

Полша ще поиска плейофът с Русия да е на неутрален терен

Ръководството на Полския футболен съюз ще се обърне към Европейската футболна централа (УЕФА) с искане за осъществяване на плейофния мач за място на Мондиал 2022 против Русия от Москва на безпристрастен терен. Това заяви министърът на спорта и туризма на Полша Камил Бортничук пред Полското радио 24.

Двубоят сред Русия и Полша е плануван на 24 март в съветската столица. Според Бортничук, полските футболисти не би трябвало да летят за Русия при комплицираната военно-политическа обстановка сега. 

" Ще се опитаме да изиграем този мач на безпристрастен терен. Ако те не одобрят, ще помислим какво да вършим. Мисля, че в такава обстановка полските футболисти не би трябвало да пътуват за Русия, само че това е мое персонално мнение ", сподели Бортничук.

Според радиото, Полският футболен съюз се е съветвал с неофициални източници в УЕФА, които акцентират, че отлагането е допустимо единствено при положение на рискова обстановка на мястото на мача. Полската футболна асоциация също е подготвена да провежда срещата в Полша, само че сега този вид наподобява малко евентуален. 

Победителят от срещата сред Русия и Полша на 29 март ще играе с спечелилия от двойката Швеция - Чехия. Срещата ще се състои на терена на спечелилия от мача сред руснаците и поляците. В случай на проваляне руснаците ще играят другарски мач в същия ден с изгубилия от Швеция - Чехия.

Световното състезание в Катар тази година ще се организира от 21 ноември до 18 декември. Англия, Аржентина, Белгия, Бразилия, Германия, Дания, Иран, Южна Корея, Испания, Нидерландия, Сърбия, Франция, Хърватия и Швейцария към този момент си осигуриха присъединяване. Националният тим на Катар ще взе участие на Мондиала като хазаин.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР