Ръководството на община Свищов организира среща с управители на сдружения

...
Ръководството на община Свищов организира среща с управители на сдружения
Коментари Харесай

В Свищов информираха домоуправителите за условията по санирането на многофамилни жилищни сгради

Ръководството на община Свищов провежда среща с шефове на сдружения на притежатели, по отношение на осъществяване на Инвестиционна стратегия на Община Свищов по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 – 2020. Целта беше да се срещнат жителите с изискванията и процеса на кандидатстване по програмата пред Община Свищов.

Общинското управление осведоми представителите на сдружения за опцията, която се дава за саниране на жилищни блокове, след което беше направена презентация, която срещна присъстващите с напътствията по програмата за допустимост на претендентите.

Кметът Генчо Генчев изясни, че средствата за саниране на жилищните здания в размер на близо 2.8 млн. лева, са отпуснати с помощта на отличната работа на община Свищов, която е една от трите общини, дружно с Пловдив и Габрово, по бързо и качествено асимилиране на предоставените от програмата финансови запаси за градско развиване. На този стадий Общината е изпълнила над 70% от Инвестиционната стратегия, усвоява средствата правомерно и затова Министерството на районното развиване и благоустройството отпуска на община Свищов спомагателни средства за саниране. Директорът на дирекция АПИОУПЕВ Стоян Парашкевов обясни на присъстващите периодите за кандидатстване пред Община Свищов и даде инструкции за нужните документи, които е належащо да се показват в период до 15 декември.

Кметът Генчев увери, че Общината ще направи всичко по силите си тези средства да бъдат усвоени правомерно, експедитивно и безпроблемно, с цел да може да се кандидатства още веднъж за средства към програмата, и да се санират повече блокове.

Информация, по отношение на нужните документи за кандидатстване, е разполагаем в раздел „ Етажна благосъстоятелност “, на уеб страницата на община Свищов: http://www.svishtov.bg/

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР