Ръководството на Медицинска федерация към КТ „Подкрепа“ не е получило

...
Ръководството на Медицинска федерация към КТ „Подкрепа“ не е получило
Коментари Харесай

КТ „Подкрепа“: Нямаме официална информация за готвен протест в „Пирогов“

Ръководството на Медицинска федерация към КТ „Подкрепа“ не е получило публична информация от управлението на синдикалната секция в болничното заведение за готвене на протестни дейности от тяхна страна. Това оповестиха от синдиката по отношение на изнесената в медиите информация за напрежение измежду работещите в УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов “.

По-рано през днешния ден до редакциите на няколко медии беше изпратено известие за готвен митинг на 29 септември, от 13.30 ч. пред входа на болничното заведение, във връзка „прибързано взетото решение на Ръководството на болничното заведение за налагане на най-тежкото наказване – дисциплинарно уволнение“ на дежурния екип от Спешно поделение. Документът, с който „Труд“ разполага, е подписан от името на синдикалната конструкция на КТ „Подкрепа“ в лечебното заведение.

Медиците бяха освободени с решение на шефа, откакто стана ясно, че са отказали да одобряват 74–годишен мъж в тежко положение, който по-късно умря.

Източници на „Труд“ в „Пирогов“, че митинг в отбрана на уволнените фактически се приготвя за на следващия ден.

„Ръководството на МФ „Подкрепа“ в най–кратки периоди ще организира среща с представители на синдикалната секция и управлението на лечебното заведение и едвам тогава ще разгласи публична позиция по случая“, показват от КТ „Подкрепа“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР