Ръководството на Левски обръща значително внимание на школата и тя

...
Ръководството на Левски обръща значително внимание на школата и тя
Коментари Харесай

Треньор от ДЮШ на Левски: Усеща се промяна в отношението към юношите

Ръководството на Левски обръща доста внимание на школата и тя даже е приоритет за клуба, съобщи треньорът на "синята " групировка до 15 години Петър Карачоров в изявление за Левски ТВ. Неговият набор завоюва всичките си 15 мача през есенния дял от шампионата и е една от обещаващите поколения от гении в страната.



"Честно казано, никой от нас не бе очаквал такова достижение. Дори и самият аз. За да се стигне до него, решаващи бяха доста фактори и единият от тях е постоянството, което имаше през целия сезон. Друг главен фактор е трудолюбието и себераздаването на децата в тренировките и самите мачове, както и характерът в сложните моменти. Имаше и обстановки, в които имахме малко шанс, само че без него не може да се реализира всичко това. Друго значимо нещо е цялостната работа на треньорския щаб, които ми помагаха и желая да им благодаря ", стартира той.

"Всяка една победа е извънредно значима. В Елитната група няма такава, която е реализирана с по-малко изпитание. Има несъмнено и по-запомнящи се мачове, а в тази ситуация това е безконечното дерби с ЦСКА. Спечелихме го и това е един от мачовете, които ще останат в спомените ни. В дуела със Септември София също имаше огромна драма. Седем или осем минути преди края резултатът беше 0:0, след което те ни поведоха. И тъкмо когато всички чакаха да загубим точки, децата демонстрираха темперамент и вкараха два гола в добавеното време. Изпитахме незабравими страсти ".

"Работата с деца е доста деликатна, някой може да каже даже сложна. В моя случай е извънредно приятна, тъй като работя с доста надарени деца и в същото време в работата с тях би трябвало да намеря салдото сред строгостта в тренировките и мачовете, както и шегите в свободното време. Те обаче знаят, че в случай че прекалят с шегите, ще намеря метод да им натрия носовете ".

"Всяко едно дете е друг темперамент и с всеки един от тях би трябвало да се подходи самостоятелно. Това е методът. Не мисля, че има някакъв съставен елемент, който е най-съществен за развиването на едно дете. За да бъде построен един футболист, той би трябвало да премине серия от методически стъпки. В случая аз повеждам 14-годишни деца и е доста рано да се каже дали тези деца могат да станат професионални футболисти ". Следващите две или три години за тях ще бъдат решаващи. За нас дисциплината по време на тренировки, в учебно заведение и извънкласни действия е извънредно значима. Държим доста на учението, тъй като желаеме те да израснат като положителни хора.

"Може би има един съставен елемент, без който един подрастващ футболист не може да влезе в първия отбор на Левски. Този съставен елемент е характерът. Колкото и да си бърз, техничен и мощен, без темперамент не можеш да бъдеш в представителния отбор на Левски ".

"Вече две години и половина имам шанса да работя в най-великия клуб в България. В последната година се вижда смяна в инфраструктурата и стартира да се обръща все по-голямо внимание на ДЮШ. Работи се върху реновирането на съблекалните и построяването на нови, направиха се терени и се работи интензивно върху възобновяване на общежитието. Вижда се, че се обръща все по-голямо внимание на фрагментите от школата. Децата получават от ден на ден благоприятни условия да упражняват с първия тим и това е огромна страст за тях. Станислав Иванов е артикул на школата и стана водещ футболист, тъй че всичко върви в позитивен аспект ".

Карачоров призна, че е изгубил бас със своите футболисти.

"Да, безусловно правилно е това. Нека внеса разяснение - имах залог с децата в течение на сезона, когато печелехме победа след победа. Реших да ги предизвикам с един дребен залог и той бе обвързван със спечелването на всички мачове, а в случай че го направеха, аз трябваше да извърша едно тяхно предпочитание. Ако не успееха, щяха да получат наказване. Много съм благополучен, че изгубих баса ", разяснява той.

"Ние сме клуб, който държи на дисциплината и на вярното хранене. Предполагах какво ще желаят и то бе да ги почерпя с пица и торта, което не знам дали се е харесало на шефа на школата. Изпълних обещанието си преди една от тренировките и те останаха удовлетворени ", приключи треньорът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР