Ръководството на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), чийто мандат

...
Ръководството на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), чийто мандат
Коментари Харесай

Управата на КЗК получи още две години власт в 12 без 5

Ръководството на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), чийто мандат изтича през лятото, получи в " 12 без 5 " нови две години власт, през които да утвърждава или не разрешава основните покупко-продажби в българската стопанска система. Гратисът стана факт два месеца преди изборите след дефинитивно гласувани от Народното събрание промени в Закона за защита на конкуренцията, които самата комисия си написа.
Ведомството се ръководи от Юлия Ненкова, майка на депутата от ГЕРБ Александър Ненков. Тя имаше по-високи упоритости - да получи законова опция за втори мандат от 7 години, само че след изострен спор в Народното събрание в четвъртък ГЕРБ се отхвърли от тази концепция.

След приемането на текстовете “Демократична България” изиска президентско несъгласие и уточни, че “несменяемата Комисия за защита на конкуренцията е цъкаща бомба за бизнеса”.

Калинки и пеперуди

" Награда за изцяло творчество ли е удължаването на мандата на сегашната Комисия за защита на конкуренцията? За какво я награждавате? За работата ѝ по пазара на горивата, ли? За решенията в региона на енергетиката ли? За прозрачността при отводите и позволенията за придобиване на медии, ли? За практиката в региона на публичната поръчка, където ролята на Комисия за защита на конкуренцията е решаваща? Или за зрелищната им интервенция на пазара на детски играчки, няколко дни откакто притежателят на магазина си е разрешил обществено да поддържа антиправителствения митинг? ", разпалено попита от трибуната на Народното събрание депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков.

" Ефектът на калинката " е българският вид на " резултатът на пеперудата ", добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР