Ръководството на коалиция Демократична България“ в Пловдив поиска оставките на

...
Ръководството на коалиция Демократична България“ в Пловдив поиска оставките на
Коментари Харесай

ДБ иска оставки заради проваления транспортен проект

Ръководството на коалиция „ Демократична България “ в Пловдив изиска оставките на всички длъжностни лица, които с подписите си са приели работата на изпълнителите на транспортния план и са ощетили пловдивчани. По същия мотив те упорстват и за освобождението на инж. Б. Кръстев от заеманите от него управителни постове, в. това число и актуалният като началник на водния план.

Позицията на дясната коалиция бе оповестена през днешния ден на конференция от съпредседателите Атанас Атанасов (ДСБ) и Христо Иванов („ Да, България “) и градските водачи Йордан Иванов (ДСБ) и Веселина Александрова („ Да, България “).

В декларацията те упрекнаха Община Пловдив, че е ощетила пловдивчани, като е разплатила сумата от съвсем 8 200 000 лева за транспортния план, без компанията реализатор да
си е свършила работата (в нарушаване на договора).

Същевременно Общината си е вързала ръцете, като е подписала документи за свършена работа, и в този момент не може да желае неустойки от компанията реализатор в размер на близо 82 000 лева дневно (общо съвсем 5 000 000 лева.). Според тях общинското управление е излъгало страната, като е подало публична информация, че целият контракт е изпълнен в период и цялостен размер.

Преди време ДСБ изиска общината да даде цялостната информация по транспортния план: техническата спецификация, определяща техническите параметри на проекта; протоколите от работата на комисията, одобрила Индра Системас за
реализатор на плана и приемо-предавателните протоколи и окончателния отчет за свършената работа, на база на които Общината се е разплатила като за свършена
работа.

Кметът Иван Тотев отхвърли достъп до поисканите сведения. След обжалване
на всички инстанции, предходната седмица Върховният административен съд анулира отхвърли на
Община Пловдив да разкрие документите.

Йордан Иванов описа, че след правосъдното решение е изискал да получи документите, само че единствено му били предоставени единствено половината от тях. При опит да копира част от договорите, достъпът му е бил лишен. Лидерът на ДСБ съумял да снима единствено първата страница от окончателния отчет и незабавно чиновниците са му взели документа и не са го пуснали да си тръгне. Наложило се Иванов да викне полиция, която да го „ освободи “ от чиновническия арест. „ Това е административен произвол “, оплака се той.

„ Общината би трябвало да признае къде е сбъркала, да поеме отговорност и да се заеме да в профил проблемите “, съобщи Веселина Александрова. Лидерът на ДСБ Атанасъв пък акцентира, че смяната в града под тепетата не може да пристигна от борбата сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия, по тази причина „ Демократична България “ ще приготви почтена опция за локалните избори. Христо Иванов окачестви Иван Тотев, като „ бушон “, изхвърлен от премиера Борисов. Той счита, че даже различен политик от ГЕРБ да стане кмет, Пловдив ще получи „ още от същото – корупция и несръчност “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР