Ръководството на КНСБ се срещна с кандидатите на БСП за

...
Ръководството на КНСБ се срещна с кандидатите на БСП за
Коментари Харесай

Иван Кръстев към КНСБ: Общата ни цел е защита на работниците

Ръководството на КНСБ се срещна с претендентите на Българска социалистическа партия за европейски депутати Иван Кръстев и Цветелина Пенкова. Общата ни цел е отбрана на служащите, съобщи Кръстев.
Той означи също, че има доста съвпадения сред плана на левицата " Визия за Европа " и манифеста на КНСБ. По отношение на ориста на българската енергетика, Иван Кръстев разяснява, че доста от българските райони ги заплашва ориста на демографска и икономическа пустиня. Този проблем, по думите му, е въпрос и на национална сигурност - към 40 % от електрическата енергия в България се създава от трите ТЕЦ-а. Той акцентира, че през вчерашния ден е бил на среща в Гълъбово и Раднево, където са били разисквани проблемите за топлоелектрическите централи. Обезпокоени сме заради неналичието на дейности по отношение на енергийното сърце на България. Стара Загора е стопански най- развитият район в страната след София и това се дължи на съществуването на комплекс " Марица Изток ", изясни още Кръстев.
Цветелина Пенкова обърна особено внимание на принципа- идентичен труд, еднообразно възнаграждение. Това ще е и главната й борба в Екологичен потенциал.
На срещата участваха и народните представители на левицата Крум Зарков и Георги Гьоков.
От КНСБ повториха апела си към всички претенденти за евродепутати - да поддържат концепцията за приемането на Европейската рамкова инструкция за поощряване на груповото трудово договаряне. От организацията упорстват да се подсигурява правото на стачка като неотменимо право, гарантиране правото на груповите права и груповото трудово договаряне. Ако не се контракти груповото трудово договаряне, няма по какъв начин да се борим против неравенствата, разяснява водачът на КНСБ Пламен Димитров.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР