Граждани протестират заради новата организация на движение по тези пътни

...
Граждани протестират заради новата организация на движение по тези пътни
Коментари Харесай

Протест спря движението на кръстовището на Патриарх Евтимий и Раковски



Граждани стачкуват поради новата организация на придвижване по тези пътни артерии.

Засилено е полицейското наличие в региона, последователно се образува и запушване от коли и тролеи на градския превоз .

Граждани държат плакати, на които написа " Върнете ни паркоместата " и " Не на двупосочното придвижване по улицата ни ". Причината е, че по " Фритьоф Нансен " се вкарва в двете посоки придвижване и паркоместата по улицата понижават. По бул. " Патриарх Евтимий " към този момент са обособени две велоалеи.

Снимка: БТА

Часове по-рано вносителите на плана от " Спаси София " написаха: 

" В първия работен ден след реорганизацията в центъра не се виждат проблеми или тапи. Към 15 ч. няма опашки по бул. Витоша, нито по бул. Патриарх Евтимий, а в утринния час пик придвижването по бул. Витоша преминаваше в най-много 2 етапи, и то в доста редки случаи.

Снимка: БТА

Столична община продължава да следи трафика. Предстои да се въведят и новите етапи на светофарите, с цел да се подсигурява, че тапи няма да има. Очакванията на специалистите са напасването към новата организация да отнеме няколко седмици, само че сме уверени, че тя ще донесе предстоящите позитивни резултати. Нека дадем късмет на по-добра София, която е комфортен град за всички.

Призоваваме всички участници в придвижването да бъдем по-толерантни и деликатни, изключително в идващите дни, когато придвижването ще бъде затруднено поради довършването на работата по обекта. Всичко ще приключи до няколко дни. "

 

Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР