За изпълнителен директор на фонд Земеделие, който се занимава с

...
За изпълнителен директор на фонд Земеделие, който се занимава с
Коментари Харесай

Коя е Ива Иванова - новата изпълнителна директорка на фонд Земеделие?

За изпълнителен шеф на фонд " Земеделие ", който се занимава с разплащането на средствата от Европейски Съюз в бранша, е определена Ива Иванова, събщават от министерството на земеделието. През фонд " Земеделие " годишно се усвояват над 3 милиарда лева аграрни дотации.

Иванова е доскорошен заместител на - някогашен изпълнителен шеф на фонда, който стана длъжностен министър на земеделието. Седмица откакто кабинетът встъпи в служба Главчев ненадейно реши, че Кирил Вътев, който заемаше поста и в кабинета " Денков ", би трябвало да бъде заменен и предложи Тахов на поста.

Смята се, че името на Тахов е било измежду лансираните претенденти на ГЕРБ за нов министър на земеделието още в средата на март 2024, преди да се разпадне ръководещото болшинство.

В формалната визитка на Иванова, публикувана от земеделското министерство написа, че тя е магистър по " Право на Европейския съюз " от Софийския университет " Св. Климент Охридски " взаимно с Университета в Нанси - Франция. Другата ѝ магистърска степен е по " Международен бизнес " от Икономическия университет във Варна.

Кариерата ѝ във фонда стартира през 2010, а през 2015 година към този момент е основен специалист.

" Медиапул " напомня, че през 2022 година името на Ива Иванова се свързва с кариерата ѝ на модел преди този момент.

Тогава нейни фотоси се появяват в бургаски уебсайт, който по-късно твърди, че е станало комплициране и те са изтрити.

През август 2022 година по време на служебното държавно управление на Румен Радев тя е назначена за заместник-изпълнителен шеф на фонда с ресори две от най-големите европрограми: програмата за развиване на селските региони и тази за морско дело и риболовство.

Сега тя назначена по предложение на земеделския министър Георги Тахов и е съгласувана с премиера Димитър Главчев.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР