Ръководството на футболния клуб ЦСКА 1948 излезе с официална позиция

...
Ръководството на футболния клуб ЦСКА 1948 излезе с официална позиция
Коментари Харесай

ЦСКА 1948 с официална позиция след служебната загуба

Ръководството на футболния клуб ЦСКА 1948 излезе с публична позиция откакто Спортно-техническата комисия на Българския футболен съюз присъди служебна загуба - 0:3 за неизиграния мач против ЦСКА София в 28-ия кръг на шампионата.

Ето какво се споделя в нея:

При съществуването на 11 футболисти с професионални трудови контракти с клуба, които са с позитивни проби за ковид, на трима инфектирани души в спортно-техническия щаб на отбора, на още състезатели със признаци за инфекцията, само че без позитивни проби на този стадий, ФК ЦСКА 1948 като клуб продължава да бъде безапелационен, че решението на Българския футболен съюз е невиждано и погазва феърплея и равнопоставеността сред тимовете в българския футбол.

Нашият клуб имаше голямо предпочитание този дуел да се състои. Този конфликт носи сериозен заряд и е огромен късмет за младите футболисти в тима ни.

За задачата през актуалната седмица ФК ЦСКА 1948 предложи различна стратегия с предложение по какъв начин и по кое време това може да се случи. От 3 май насам водим непрестанна преписка с Българския футболен съюз, в която няколко пъти беше сигнализирано, че ФК ЦСКА 1948 няма опция да събере нужния брой състезатели за провеждането на футболната среща.

Още по-важно: ФК ЦСКА 1948 не може да поеме нужната отговорност и да подсигурява запазването на здравето на гостуващия тим, както и на формалните лица от Българския футболен съюз и на всички лица, виновни за организацията и провеждането на футболната среща.

Считаме, че като клуб с потвърдено съществено и социално-отговорно държание, предприехме безусловно навременни и съответни дейности за информирането на СТК към БФС и търсенето на различен вид за изиграването на мача.

Клубът ни е извънредно отчаян от дейностите на Българския футболен съюз и остава в подготвеност да търси правата си до дъно по проблема.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР