Ръководството на Етър разясни как ще протече подготовката на тима

...
Ръководството на Етър разясни как ще протече подготовката на тима
Коментари Харесай

От Етър за мача с ЦСКА-София: Излизаме мотивирани, няма какво да губим

Ръководството на Етър обясни по какъв начин ще протече подготовката на отбора за посрещането на ЦСКА-София в събота. Двата тима се изправят един против различен в среща от 25-ия кръг на Първа лига във Велико Търново, а " алените " почитатели ще провеждат шествие в града, което ще бъде охранявано.

Стефан Атанасов – спортно-технически шеф на Етър:

„ Подготовката за мача с ЦСКА стартира от сряда. Ние нямаме какво да губим в този мач и се надявам да се представим по най-хубавия метод. „ Етър “ е квалифициран доста добре, всички футболисти са готови физически и тактически на равнище, демонстрират го и резултатите. Теоретични шансове за шестицата имаме, само че след всеки кръг те ту се усилват, ту понижават. Докато има такива, „ Етър “ ще ги гони до последно.

Срещу ЦСКА нашият тим ще излезе стимулиран на 100 % да покаже пред многочислените фенове, че може да играе равностойно против водачите в шампионата. Очаквам открит мач, в който двата тима да се надиграват. Точно в такива мачове „ Етър “ демонстрира същинското си лице, за разлика от срещата с „ Витоша “, където против нас излизат отбранително. Там се губи хубостта на футбола и по тази причина няма и аудитория. Срещу ЦСКА ще бъде напълно друго и се надявам хората да останат удовлетворени. Само Артюнин беше контузен, само че имаме уверения от лекарския щаб, че ще бъде на линия в събота. Надявам се да нямаме други проблеми, всички останали са на линия.

Шансовете за победа са огромни, в този момент имаме тим, който може да се опълчи по най-хубавия метод на ЦСКА. Показахме го преди старта, когато ги бихме в София с 1:0. Ние ще спазим сделката преотстъпените Н. Колев, Гълъбов и Георгиев да не вземат присъединяване в срещата. Но ЦСКА повече има защо да се тормози, в сравнение с „ Етър “. Имаме задоволително равностойни футболисти, всички демонстрират, че имат израстване и развиване. Всички тимове преди нас в класирането са положителни, „ Черно море “ би „ Лудогорец “ и ЦСКА. Имаме сериозна конкуренция, тимовете преди нас са с огромен опит, обичаи и бюджети. В началото на сезона малко са допускали, че „ Етър “ ще се бори за шестицата. Нашето моментно положение би трябвало да радва хората “.

Страцимир Тинчев – административен шеф на Етър:

„ Още от влизането ни в Първа лига, в мачовете с грандовете постоянно сме се справяли организационно сносно и показахме на всички, че тук с помощта на екипната работа сред клуб, община, полиция, институции, пожарна, охранителна компания „ Делта гард “, Оперативна програма „ Спортни парцели и прояви “ и така нататък вършим предварителна организация. Така направихме и в този момент.

Билетите се пускат в продажба през днешния ден от 14 до 18 ч. От сряда до петък от 10 до 18 ч. на касата до Спортния диспансер. В деня на мача, с цел да няма струпания, още от 9 до 15 ч. ще има отворени две каси – тази и южната за гостите, а от 15 ч. отваря и третата каса. От южната страна за почитателите на ЦСКА ще се продават билети на три места, с цел да няма опашки. Нашият стадион е в топ 3 на България и приканвам всички да го запазим в същото положение. Призовавам почитателите и на „ Етър “, и на ЦСКА, за европейско държание, каквото са имали и до момента. От 10 ч. сутринта до края на мача в събота ще бъдат затворени всички улици в региона на стадион „ Ивайло “.

С решение на управлението на клуба билетите за мача ще бъдат по 8 лева за безусловно всички. Няма да има преференциални билети по 4 лева по две аргументи: първата е, че при толкоз доста хора ще бъде много комплицирано студентите да потвърждават статуса си. Втората причина е, че има от много време насам неточно влизане от хора, които не са студенти, и се влиза непозволено против 4 лева А за „ Етър “ всеки лев е значим, с цел да може да действа.

Призоваваме хората да си купуват билети през цялата седмица, да не чакат минутите преди мача, тъй като неизбежно ще има опашки и ще пропуснат началото. За този мач имаме подготвеност за задоволително билети, основана е организация да има билети за всички искащи. Ако се наложи, че отворим и секторите зад вратите. Може да се изпълни целият стадион като се изключи буферните зони по искане на полицията.

Ултрасите на ЦСКА ще бъдат настанени в така наречен клетка, а тези, които ще са фамилно, поетапно ще запълват целия южен бранш. Призоваваме и тях да дойдат да си купят билети преди шествието си в деня на мача.

Съдийството е „ нужното зло “, без него не може, както ние вършим неточности, по този начин и те. Просто в този момент грешките са по-фрапантни, тъй като ние играем по-добре, и като сгрешат – дали волно или несъзнателно, става трагично. Ние сме непостоянен състезател и ще продължим да си отстояваме позициите. Винаги сме призовавали съдиите да бъдат правилни, те споделят, че е по този начин и ние им имаме вяра, тъй като без религия няма по какъв начин да стане. Вярваме, че грешките не са тенденциозни и нарочни, а в случай че са такива, си е за тяхна сметка… “

СНИМКА: Официален уебсайт на Етър
Първа лига 25 кръг, събота 9 март  Етър 17:30предстои  ЦСКА-София
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР