Ръководството на БСП обърна на 180 градуса собствената си позиция

...
Ръководството на БСП обърна на 180 градуса собствената си позиция
Коментари Харесай

БСП обърна на 180 градуса собствената си позиция за машинното гласуване: Зарков

" Ръководството на Българска социалистическа партия обърна на 180 градуса личната си позиция за машинното гласоподаване, която аз и моите сътрудници сме защитавали през доста нощи като онази, в която правната комисия приемаше промени в Изборния кодекс.

Непоследователността ни и фактът, че се явяваме преносител на тези скандални хрумвания – върху тях ГЕРБ и Движение за права и свободи се упражняват, се плаща; отразява се на изборния резултат. Това способства и за петото ни място на последните избори.

Едни изборни правила би трябвало да бъдат прилагани известно време, а не да бъдат сменяни преди всеки избор. Дебатът за хартията и машината се води дълго време и тъкмо, когато счетохме, че е решен и организирахме едни избори, които не провокираха никакъв проблем – да се сложи това като първа точка в дневния ред, ми се коства парадокс.

Решението на правната комисия да се броят ръчно разписките от машините заплашва целия избирателен развой. Това ще докара до проблеми както с провеждането и организацията на избора, по този начин и с отчитането на резултата.
Партиите, които извадиха на дневен ред една тематика, която не е справедлива на фона на проблемите на българското общество, съгласно мен позволиха сериозна неточност.

За Шенген:
България има право да влезе в Шенген и не би трябвало да позволяваме никоя страна да ни лишава от това право. Между 6-и и 9-и декември ще се вземат решение въпросите по участието ни, до тогава не би трябвало да отслабваме натиска ", съобщи служебният правосъден министър Крум Зарков пред Нова тв.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР