Ръководството на БСП е решило да подкрепи участието в преговори

...
Ръководството на БСП е решило да подкрепи участието в преговори
Коментари Харесай

Нинова отсвири ГЕРБ и ДПС, даде условия за нов кабинет

Ръководството на Българска социалистическа партия е решило да поддържа присъединяване в договаряния за кабинет с " Продължаваме промяната ". Подкрепят приемане на актуалзизация на бюджета за тази година, както и подготовка на бюджета за 2023 година, а също и законовите промени, свързани с Плана за възобновяване и резистентност, разгласи ръководителят на партията Корнелия Нинова.

Вероятно Изпълнителното бюро ще упълномощи контактна група, само че това ще го решим на идващото съвещание, посочи Нинова.

Националният съвет е сложил висока оценка на четиримата министри от левицата в до момента управлявалата коалиция.

На съвета е решено Българска социалистическа партия да не вземат участие в държавно управление, в което вероятно ще влязат ГЕРБ и Движение за права и свободи, както и да не поддържат мандат на ГЕРБ или Движение за права и свободи.

Четири са изискванията, които Българска социалистическа партия си слага и като задания, към договарянията за сформиране на държавно управление, сподели Нинова. Те включват " актуализацията на бюджета, поддръжка на законите за Плана за възобновяване и резистентност, промените и плановата подготвеност за Плана да влязат в деяние, и подготовка на Бюджета за 2023 година ".

Дългосрочните политики, които остават приоритет за обществената, опазване на здравето, обучение, просвета и спорт и стопанска система.

Изрично записахме да продължим борбата за правосъдна промяна и битката с модела " ГЕРБ ", с който като партия от дълго време водим борба, посочи водачът на Българска социалистическа партия. Ще отидем при " Продължаваме промяната " с нашите предпочитани политики, по-късно ще приказваме за министерства, за позиции и други, добави Нинова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР