Ръководството на Българския футболен изказва възмущението си от твърденията, изразени

...
Ръководството на Българския футболен изказва възмущението си от твърденията, изразени
Коментари Харесай

БФС към Чандъров: Десет клуба искаха прекратяване, не може един клубен собственик да надделее над тях

Ръководството на Българския футболен изрича възмущението си от изказванията, изразени от притежателя на Септември (София) Румен Чандъров по адрес на централата и опитите за обществени внушения, направени след вчерашното съвещание на Изпълнителния комитет.

Становището, че преустановяването на сезона във Втора професионална лига е резултат от „ подлагане на главния спонсор “ на футболния съюз, може да бъде несъмнено само като манипулативно и умишлено целящо удар по имиджа на съюза и по прозрачността на вземаните от ИК решения.

БФС в никакъв случай не е имал спонсорски или рекламни взаимоотношения с компанията, финансираща ФК ЦСКА 1948 – факт, който извънредно елементарно може да бъде тестван и потвърден. Нещо повече – Българският футболен съюз, посредством националните тимове, които управлява, дълги години има договорни връзки с друга известна компания от същия отрасъл.

Приетият от Изпълнителния комитет вид за извънредно класиране във ВПЛ за сезон 2019/2020 е разследване освен от редица заседания и разбори на Експертната група към БФС (с присъединяване на ПФЛ, АФЛ и АБПФ), само че и от формалното допитване до членовете на Втора лига и последвалата полемика с представители на клубовете от челото на таблицата.

Наясно сме, че всяко лице, ангажирано с даден футболен клуб, преследва своите съответни ползи; функционалността на БФС обаче е да пази ползите на всички свои членове и на българския футбол като цяло по оптимално обективен и справедлив метод.

Фактът, че 10 от членовете на ВПЛ през сезон 2019/2020 публично се оповестиха за преустановяване на шампионата заради финансови и кадрови усложнения, породени от форсмажорната обстановка у нас и по света, сигурно надвива над упоритостите на един или различен клубен притежател.

Силно се надяваме, че обвиняванията на господин Чандъров са плод на афект и пожелаваме на издържания от него клуб, както и на евентуалните му противници, триумф в идните баражи за присъединяване в идващия сезон на Първа професионална лига.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР