Ръководствата на политическите партии в Народното събрание в много голяма

...
Ръководствата на политическите партии в Народното събрание в много голяма
Коментари Харесай

Даниел Вълчев: У нас годишно има около 800 промени в правния ред, това е ужасно много 

Ръководствата на политическите партии в Народното събрание в доста огромна степен смятат, че законодателният развой е някаква занаятчийска работа, която се показва в това " вижте си там – променете ". Всъщност, законодателството е една система, при която, като пипнеш една наредба, следват други неща. Това съобщи в ефира на NOVA деканът на Юридическия факултет на СУ проф. Даниел Вълчев.

" Винаги, когато стане дадена покруса по пътищата, първата работа на депутати от всички парламентарни групи е да ожесточат глобата за обещано транспортно закононарушение. И сега транспортните закононарушения са неуместно направени, че в случай че човек блъсне някого на пешеходна пътека, той трагично повече ще бъде осъден, в сравнение с в случай че излезе на тротоара и опустоши спирка ", изясни той.

По думите на Вълчев динамичността на правния ред в България става в действителност заплашителна. " У нас има някъде към 800 промени в правния ред годишно. Около 200 нови законопроекта или за изменение и още към 600 разнообразни подзаконови нормативни актове. Това е извънредно доста ", безапелационен е деканът на Юридическия факултет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР