Ръководителят в Охранителна полиция - Асеновград Тенчо Тенев, който през

...
Ръководителят в Охранителна полиция - Асеновград Тенчо Тенев, който през
Коментари Харесай

Арестуван наскоро полицeйски началник е назначен за ръководител на "Пътна полиция"- София

Ръководителят в " Охранителна полиция " - Асеновград Тенчо Тенев, който през май беше задържан по следствие за закононарушение по работа, е назначен от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков за краткотраен шеф на " Пътна полиция " - София. Това се схваща от известие на пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Уточнява се, че той заменя досегашният началник Мартин Цурински, който е излязъл в дълъг болничен.

От института за пътна сигурност, част от който е един от някогашните началници на столичната пътна полиция Богдан Милчев оповестиха, че към този момент имат десетки сигнали от гневни пътни служители на реда за решението на министъра на вътрешните работи. " Г-н Рашков, Вие ще бъдете първият министър на вътрешните работи, който ще вдигне на протест пътните служители на реда. Вашето решение да назначите за началник на КАТ потвърдено незапознат и рисков човек демонстрира, че за вас професионализмът, достойнството и достолепието не значат нищо ", споделят от института.
Обвинен в закононарушение по работа
През пролетта, че от февруари до 28 април тази година при изискванията на продължавано закононарушение, в качеството си на шеф на бранш " Охранителна полиция " към районно управление (на МВР) - Асеновград в нарушаване на вътрешните правила е приел дарения за към 10 5000 лв.. Обвинението твърдеше още, че той е избрал компании на свои близки и познати да оборудват постройката на полицейското ръководство в Асеновград с видеокамери за наблюдаване, да доставят автомобилни елементи и консумативи, както и да правят ремонтират полицейските коли.

Фактурите за тези действия били издавани на община Асеновград, като полицейският шеф подписвал част от тях от името на същата институция. Тенев избрал компаниите без да е акредитиран за това, а цените били повишени от доставчиците по негови инструкции, беше обявено още при ареста.

Тенев беше упрекнат и за това, че в с. Крум, обл. Хасково, е държал 554 броя патрони от друг диаметър без съответно позволение.

Предвиденото от закона наказване за длъжностното закононарушение, в което той е упрекнат, е отнемане от независимост от една до осем години, като съдът може да постанови и отнемане от правото да заема избрана държавна или социална служба. За закононарушението, обвързвано с нелегално държане на муниции, законът планува наказване отнемане от независимост от две до осем години.

След три денонощия в ареста полицейският шеф беше освободен против парична гаранция от 10 хиляди лв.. В този интервал и след него той Тенев не е бил отхвърлен от работа и официално няма спънка да бъде назначен на нов пост.

Пенсиониран от Цветанов, възобновен от съда

Тенчо Тенев става зам.-директор на столичната пътна полиция по времето когато министър на вътрешните работи е Михаил Миков (април 2008 - август 2009 г.). По времето на Цветан Цветанов през 2013 година Тенев е освободен от поста, като е пенсиониран.

След години правосъдни борби той съумява да осъди министерството с аргумента, че заповедна му е била връчена до момента в който е бил в болничен. Тенев е върнат на работа към този момент като шеф на софийската пътна полиция през 2014 година.,Като началник на " Охранителна полиция " в Асеновград отишъл преди към година по лично предпочитание.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР